Konijnenmedaillons met bloemkoolcrème en crumble

 

Bereidingstijd : 30 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   12 kleine konijnenmedaillons

n   1 kleine bloemkool

n   2 dl melk

n   1 dl room

n   50 gr boter

n   1 bosje groene asperges

n   bladpeterselie, waterkers, rucola: van elk een handjevol

n   4 plakjes gerookt spek

n   1 sneetje witbrood zonder korst

n   4 eetlepels pijnboompitten

n   olijfolie

n   peper en zout

 

Konijn (5)

 

Bereiding

n   Rooster het brood in de toaster

n   Bak het spek knapperig in een pan met antiaanbaklaag

n   Laat het uitlekken op keukenpapier

n   Verkruimel het brood met het spek in de keukenrobot

n   Verdeel de bloemkool in roosjes

n   Kook ze goed gaar in de melk

n   Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag

n   Laat de room tot de helft inkoken

n   Giet de bloemkool af

n   Doe ze met de room, de boter en de pijnboompitten in een mengkom

n   Mix zo fijn mogelijk

n   Kruid naar smaak met peper en zout

n   Blancheer de asperges beetgaar in gezouten water

n   Bak de konijnenmedaillons aan beide kanten aan op een hevig vuur, in boter en/of olijfolie

n   Kruid ze met peper en zout

n   Laat ze op een zacht vuur 10 à 15 minuten verder garen

n   Verdeel de bloemkoolcrème over de borden

n   Leg op elke portie een paar asperges, plukjes peterselie, waterkers en rucola

n   Leg er de warme konijnenmedaillons bij en werk af met de crumble

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen