Konijnenmedaillons met
bloemkoolcrème en crumble |
Bereidingstijd
: 30 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 12
kleine konijnenmedaillons n 1
kleine bloemkool n 2 dl
melk n 1
dl room n 50
gr boter n 1 bosje
groene asperges n bladpeterselie,
waterkers, rucola: van elk een handjevol n 4
plakjes gerookt spek n 1 sneetje
witbrood zonder korst n 4
eetlepels pijnboompitten n olijfolie n peper
en zout |
|
Bereiding
n Rooster
het brood in de toaster
n Bak het
spek knapperig in een pan met antiaanbaklaag
n Laat het
uitlekken op keukenpapier
n Verkruimel
het brood met het spek in de keukenrobot
n Verdeel
de bloemkool in roosjes
n Kook ze
goed gaar in de melk
n Rooster
de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag
n Laat de
room tot de helft inkoken
n Giet de
bloemkool af
n Doe ze
met de room, de boter en de pijnboompitten in een mengkom
n Mix zo
fijn mogelijk
n Kruid
naar smaak met peper en zout
n Blancheer
de asperges beetgaar in gezouten water
n Bak de
konijnenmedaillons aan beide kanten aan op een hevig vuur, in boter en/of
olijfolie
n Kruid ze
met peper en zout
n Laat ze
op een zacht vuur 10 à 15 minuten verder garen
n Verdeel
de bloemkoolcrème over de borden
n Leg op
elke portie een paar asperges, plukjes peterselie, waterkers en rucola
n Leg er de
warme konijnenmedaillons bij en werk af met de crumble