Tartaar van sint-jakobsschelpen en gerookte zalm, Granny Smith en bieslookmayonaise |
Ingrediënten (4 pers) n 8 Sint-Jakobsschelpen n 120 gr gerookte
zalm n 1 theelepels
mosterd n 200 gr rucola n 2 citroenen n 2 Granny Smith-appels n verse bieslook n 1 eierdooier n olie
peper en zout |
|
Bereiding
n
Was
de rucola
n
Snijd
de appels in blokjes en een paar
reepjes (ter garnering)
n
Besprenkel
de appelblokjes meteen met citroensap, zo verkleuren ze niet
n
Snijd
de gerookte zalm in fijne reepjes en
snijd het vlees van de Sint-Jakobsschelpen in fijne schijfjes
n
Kruid
met peper en zout
n
Bereid
de mayonaise
n
Meng
in een kom de eierdooier met de mosterd, wat zout en een
snuifje peper
n
Klop
het geheel op en voeg beetje bij
beetje de olie toe
n
Blijf
kloppen tot de mayonaise stevig wordt
n Versnipper de bieslook en voeg die aan de mayonaise toe
n
Meng
de appelblokjes met de gerookte
zalm
n
Doe
de carpaccio van Sint-Jakobsschelpen in een glas (of een
ronde vorm)
n
Schep
daar de zalm- en appelmengeling op en werk af
met een laagje mayonaise
n
Dresseer
het bord en garneer met wat rucolablaadjes en de appelreepjes
n
Druppel
eventueel nog wat mayonaise
rond de tartaar