Tartaar van sint-jakobsschelpen en gerookte zalm, Granny Smith en bieslookmayonaise

 

Ingrediënten (4 pers)

n   8 Sint-Jakobsschelpen

n   120 gr gerookte zalm

n   1 theelepels mosterd

n   200 gr rucola

n   2 citroenen

n   2 Granny Smith-appels

n   verse bieslook

n   1 eierdooier

n   olie  peper en zout

 

33

 

Bereiding

n   Was de rucola

n   Snijd de appels in blokjes en een paar reepjes (ter garnering)

n   Besprenkel de appelblokjes meteen met citroensap, zo verkleuren ze niet

n   Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes en snijd het vlees van de Sint-Jakobsschelpen in fijne schijfjes

n   Kruid met peper en zout

n   Bereid de mayonaise

n   Meng in een kom de eierdooier met de mosterd, wat zout en een snuifje peper

n   Klop het geheel op en voeg beetje bij beetje de olie toe

n   Blijf kloppen tot de mayonaise stevig wordt

n   Versnipper de bieslook en voeg die aan de mayonaise toe

n   Meng de appelblokjes met de gerookte zalm

n   Doe de carpaccio van Sint-Jakobsschelpen in een glas (of een ronde vorm)

n   Schep daar de zalm- en appelmengeling op en werk af met een laagje mayonaise

n   Dresseer het bord en garneer met wat rucolablaadjes en de appelreepjes

n   Druppel eventueel nog wat mayonaise rond de tartaar

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen