Heldere gemberbouillon
met eendenborst |
Ingrediėnten (4 pers) n
1 stengel
sereh (citroengras) n
3 cm gemberwortel n
1 sjalot n
1 teentje
knoflook n
1 pot gevogeltefond (380 ml) n
1 eetlepel
Thaise vissaus n
1 eetlepel
limoensap n
1 eendenborstfilet
(± 200 gr) n
1 bosuitje n
½ zakje
verse koriander (ą 15 gr) n 2
eetlepels olijfolie extra
vierge met knoflook en chiliaroma |
|
Bereiding
n
Citroengras in lengte
halveren
n
Gember schillen en in plakjes snijden
n
Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken
n
In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen
n
Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap
toevoegen
n
Bouillon ± 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler,
laten trekken
n
Met scherp mes
vel van eendenborstfilet snijden
n
Filet in smalle reepjes
snijden
n
Bosuitje schuin
in ringen snijden
n
Korianderblad van steeltjes
plukken
n
Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander
over 4 diepe borden verdelen
n
Bouillon door zeef in maatkan schenken
n
Hete bouillon in soepborden
scheppen
n
Het vlees gaart
zo in de bouillon
n
In elk bord beetje
chiliolie druppelen