Heldere gemberbouillon met eendenborst

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   1 stengel sereh (citroengras)

n   3 cm gemberwortel

n   1 sjalot

n   1 teentje knoflook

n   1 pot gevogeltefond (380 ml)

n   1 eetlepel Thaise vissaus

n   1 eetlepel limoensap

n   1 eendenborstfilet (± 200 gr)

n   1 bosuitje

n   ½ zakje verse koriander (ą 15 gr)

n   2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma

 

img_001769_445x297_JPG

 

Bereiding

n   Citroengras in lengte halveren

n   Gember schillen en in plakjes snijden

n   Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken

n   In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen

n   Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen

n   Bouillon ± 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken

n   Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden

n   Filet in smalle reepjes snijden

n   Bosuitje schuin in ringen snijden

n   Korianderblad van steeltjes plukken

n   Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen

n   Bouillon door zeef in maatkan schenken

n   Hete bouillon in soepborden scheppen

n   Het vlees gaart zo in de bouillon

n   In elk bord beetje chiliolie druppelen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen