Feuilleté van
kreeft met schorseneren, miniworteltjes en chips van schorseneren |
Bereiding:
voorbereiding : 45 minuten, kooktijd : 15 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
2
levende of voorgekookte kreeften n
1
vel bladerdeeg n
300
gr schorseneren n
300
gr miniworteltjes bakboter n
100
ml volle room n
200
ml kreeftenbouillon (of kookvocht) n
citroenmelisse n
sap
van een halve citroen n
zout
en peper n
3
grote wortels n
1
grote ui n
2
selderijstengels n
2
sjalotten n
1
teentje knoflook n
1
bouquet garni n
bakboter n
zout,
zwarte peper |
|
Bereiding
n Stoof
1 sjalot en het teentje knoflook aan in de boter
n Voeg
de groenten en kruiden toe
n Zet
de groenten onder water en breng dit aan de kook
n Dompel
de kreeften met de kop eerst onder en kook ze 10 à 12 minuten
n Maak
de schorseneren en de worteltjes schoon
n Snij
fijne sneetjes van 1 schorseneer met een dunschiller
n Maak
er chips van door ze te frituren
n Besprenkel
de rest van de schorseneren met het citroensap
n Stoof
de schorseneren en de worteltjes aan
n Kruid
af met zout, peper en citroengras
n
Voeg
200 ml kreeftenbouillon toe
n
Laat
het geheel 4 minuten pruttelen
n
Voeg
daarna de room toe
n Laat
de bereiding enkele minuten inkoken op een laag vuurtje
n Verwarm
de oven voor op 200°C
n Snijd
het vel bladerdeeg in 8 repen van 10 x 6 cm
n Spreid
ze uit over een niet-ingevette bakplaat
n Prik
met een vork gaatjes in het bladerdeeg
n Leg
een stuk bakpapier op het bladerdeeg en leg er een andere bakplaat bovenop
n Zo
zal het bladerdeeg niet rijzen en krijgt u fijne, uiterst knapperige gebakjes
n Bak
het bladerdeeg gedurende 15 minuten af in de voorverwarmde oven
n Hebt
u een voorgekookte kreeft gekocht? Leg de kreeft dan op een stuk aluminiumfolie
n Besprenkel
ze met wat olijfolie en bak ze 10 minuten in een oven van 170°C
n Dresseer
de borden als volgt: eerst een reepje bladerdeeg, daarna de groenten en
vervolgens de kreeft
n
Herhaal
deze stap
n Werk
het bord af met chips van schorseneren.