From Russia with love

 

Ingrediënten (4 pers) chocolademousse

n   2½ dl room

n   80 gr suiker

n   100 gr pure chocolade (min. 70%)

n   20 gr Xocopili (kruidige chocoladeparels van Valrhona)

n   6 blaadjes gelatine, geweekt

n   2 dl slagroom, opgeklopt

Ingrediënten crumble

n   100 gr boter

n   100 gr suiker

n   100 gr bloem

n   50 gr pralinépasta

Ingrediënten citroencrème

n   2 dl citroensap

n   4 eierdooiers

n   2 blaadjes gelatine, geweekt

n   120 gr boter

Ingrediënten Afwerking

n   2 klassiek gepocheerde peren

n   Pepermunt

 

From Russia with love

 

Bereiding

n   Chocolademousse

n   Doe de room en de suiker in een pannetje en warm langzaam op tot de suiker opgelost is

n   Haal de pan van het vuur

n   Rroer er de chocolade en de uitgeknepen gelatine door tot een gladde massa ontstaat

n   Laat afkoelen tot het mengsel lauw is en spatel er de opgeklopte slagroom onder

n   Schep de chocolademousse in vormpjes

n   Crumble

n   Meng de boter, de suiker, de bloem en de pralinépasta door elkaar en bak 25 minuten in de oven op 150°C

n   Verkruimel daarna het deeg

n  Citroencrème

n   Roer het citroensap en de eierdooiers door elkaar in een bain-mariepan tot er een binding ontstaat

n   Voeg de uitgeknepen gelatine toe en klop er de in blokjes gesneden boter door tot je een smeuïge crème verkrijgt

n   Afwerking

n   Versnijd de gepocheerde peren in een vorm naar keuze (cirkels, vierkantjes, of steek er pijpjes uit met een appelboor)

n   Schik de peren, de chocolademousse en de citroencrème op de borden

n   Werk af met de crumble en pepermunt

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen