Sint-Jakobsschelpen
met knapperige groentjes |
Ingrediënten (6 pers) peterselie en
zoete aardappelmousse n
250
ml kippenbouillon n
1
bosje platte peterselie n
4
zoete aardappels n
2
dl room n
2
blaadjes gelatine n
Knapperige
groentjes n
1
rode paprika n
1
gele paprika n
2
wortels n
100
gr peultjes n
1
courgette n
Vietnamese dressing n
2
teentjes look n
1
rood chilipepertje n
4
eetlepels limoensap n
4
eetlepels vissaus n
4
eetlepels rijstazijn n
2
eetlepels sojasaus n
2
eetlepels suiker n
2
eetlepels olijfolie n
Vijgencoulis n
4
eetlepels suiker n
250
ml sherry n
4
verse vijgen n
30
gr boter n
Sint-Jakobsvuchten n
12
Sint-Jakobsschelpen (2 per persoon) n
2
eetlepels bloem n
zeezout n
vers
gemalen zwarte peper n
Garnering n
1
zoete aardappel n
frituurolie
en boter n 1 bosje
verse dille |
|
Bereiding
n
Peterselie
& zoete aardappelmousse
n Snij
de aardappels in blokjes en kook ze gedurende 10 minuten in de kippenbouillon
n Week
het gelatineblaadje in koud water
n Knijp
het uit en laat het oplossen in wat lauwe bouillon
n Blancheer
de peterselie kort in gezouten water en laat hem goed uitlekken
n Mix
de aardappelen, peterselie en bouillon in een blender fijn
n
Laat
afkoelen
n Klop
de room op en roer voorzichtig door het mengsel
n Laat
opstijven in de koelkast (minstens 1 uurtje)
n Knapperige groentjes
n Snij alle groenten in blokjes
n Bak
de groenten in wat boter tot ze bijtgaar zijn
n Breng
op smaak met peper en zout
n Zoete aardappel
chips
n
Snij een zoete aardappel met een dunschiller in lange
slierten
n
Frituur de slierten op 160°C tot ze goudbruin en
krokant zijn
n
Laat
uitlekken op keukenpapier
n
Werk
het bord hiermee af
n Vietnamese
dressing
n Snij
de look en de chilipepertje fijn.
n Doe
alle ingrediënten: limoensap, suiker, sojasaus, vissaus, rijstazijn en
olijfolie, in een shaker en flink schudden
n Vijgencoulis
n
Hak de vijgen fijn
n
Stoof ze aan in wat boter
n
Voeg de suiker toe
n
Kruid met peper en zout
n
Blus met sherry
n
Laat inkoken tot een siroop
n Giet de coulis warm door een zeef
n Sint-Jakobsvuchten
n
Dep
de Sint-Jakobsschelpen droog
n
Kruid ze met peper en zout en wentel ze even in de
bloem
n
Schud
de overbodige bloem af
n
Bak de Sint-Jakobsschelpen met wat boter in een
koekenpan mooi bruin
n Afwerking
n
Serveer de Sint-Jakobsvruchten op een bedje van
krokante groentjes
n
Besprenkel
met de Vietnamese dressing
n
Leg er een eetlepel van de peterselie-aardappelmousse
bij
n
Versier tenslotte met de gefrituurde aardappelsierten
en wat dille en een streepje vijgencoulis