Mascarpone-limoncello-trifle met granaatappelpitten

 

Bereidingstijd: 30 minuten en minstens 4 uur koelen

 

Ingrediënten (8 pers)

n   250 gr mascarpone

n   3 gelatineblaadjes

n   300 gr granaatappelpitten

n   600 ml room (40% VG)

n   1 vanillestokje

n   2 eetlepels lemon curd

n   75 gr poedersuiker

n   150 ml limoncello

n   zeste van 1 limoen

n   2 pakjes madeirakoekjes

n   amandelschilfers

n   rechthoekig bakblik

 

P1010465

 

Bereiding

n   Bekleed een bakblik met bakpapier.Strijk het overal zo glad mogelijk en laat een stukje over de zijkanten hangen.Dit moet je straks naar binnen vouwen

n   Week de gelatineblaadjes in koud water 

n   Klop de granaatappelpitten uit de granaatappels en vang het sap op

n   Meng onder de granaatappelpitten

n   Klop 450 ml room goed stijf op

n   Klop de mascarpone in een andere kom los met de lemon curd, vanillezaadjes en suiker

n   Doe de limoenzeste eronder

n   Meng de mascarpone voorzichtig onder de slagroom tot een gladde massa

n   Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in 2 eetlepels heet water

n   Roer 2 eetlepels van de opgeloste gelatine door het granaatappelsap en de rest van de mascarponeroom

n   Giet een laagje van de mascarponeroom op de bodem van het bakblik

n   Giet de limoncello in een platte schaal

n   Dip de madeirakoekjes erin en leg een laagje van de koekjes op de mascarponeroom

n   Verdeel er wat van de granaatappelmousse over

n   Schep nog een laag mascaponeroom met daarboven in limoncello gedrenkte koekjes en granaatappelmousse

n   Herhaal dit tot het bakblik vol is

n   Eindig met een laagje koekjes

n   Vouw het bakpapier over de bovenkant en zet minstens 4 uur in de koelkast (Je doet dit best de avond voordien, zo kan het een hele nacht opstijven in de koelkast)

n   Klop de resterende room stijf met een beetje suiker

n   Kleur de amandelschilfers in een droge hete koekenpan

n   Draai de trifle om op een mooie schaal en bedek met de slagroom

n   Werk af met de gekleurde amandelschilfers op de zij en bovenkant

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen