Mascarpone-limoncello-trifle
met granaatappelpitten |
Bereidingstijd: 30 minuten en minstens 4 uur koelen
Ingrediƫnten (8 pers) n
250 gr mascarpone n
3 gelatineblaadjes n
300 gr granaatappelpitten n
600 ml room (40% VG) n
1 vanillestokje n
2 eetlepels lemon curd n
75 gr poedersuiker n
150 ml limoncello n
zeste van 1 limoen n
2 pakjes madeirakoekjes n
amandelschilfers n
rechthoekig bakblik |
|
Bereiding
n Bekleed
een bakblik met bakpapier.Strijk het overal zo glad mogelijk en laat een stukje
over de zijkanten hangen.Dit moet je straks naar binnen vouwen
n Week
de gelatineblaadjes in koud water
n Klop
de granaatappelpitten uit de granaatappels en vang het sap op
n Meng
onder de granaatappelpitten
n Klop
450 ml room goed stijf op
n Klop
de mascarpone in een andere kom los met de lemon curd, vanillezaadjes en suiker
n Doe
de limoenzeste eronder
n Meng
de mascarpone voorzichtig onder de slagroom tot een gladde massa
n Knijp
de gelatineblaadjes uit en los op in 2 eetlepels heet water
n Roer
2 eetlepels van de opgeloste gelatine door het granaatappelsap en de rest van
de mascarponeroom
n Giet
een laagje van de mascarponeroom op de bodem van het bakblik
n Giet
de limoncello in een platte schaal
n Dip
de madeirakoekjes erin en leg een laagje van de koekjes op de mascarponeroom
n Verdeel
er wat van de granaatappelmousse over
n Schep
nog een laag mascaponeroom met daarboven in limoncello gedrenkte koekjes en
granaatappelmousse
n Herhaal
dit tot het bakblik vol is
n Eindig
met een laagje koekjes
n Vouw
het bakpapier over de bovenkant en zet minstens 4 uur in de koelkast (Je doet
dit best de avond voordien, zo kan het een hele nacht opstijven in de koelkast)
n Klop
de resterende room stijf met een beetje suiker
n Kleur
de amandelschilfers in een droge hete koekenpan
n Draai
de trifle om op een mooie schaal en bedek met de slagroom
n Werk
af met de gekleurde amandelschilfers op de zij en bovenkant