Clam Chowder

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 groot blik (850 gr) venusschelpen of 1.2 kg verse venusschelpen

n       50 gr Solo

n       2 eetlepels olijfolie

n       2 grote uien

n       4 takken witte selder

n       water

n       4 middelgrote aardappelen

n       8 takjes verse tijm of 2 koffielepels gedroogde tijm

n       1 dl room (35%)

n       tabasco

n       paprikapoeder

n       2 koffielepels fijngehakte peterselie

n       eventueel 4 plakken ontbijtspek

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Pureer de verwarmde venusschelpen met sap (gebruikt U verse schelpen kook ze dan zoals mosselen tot ze open gaan en pureer sap en vlees samen)

n       Hak de gereinigde en gewassen uien en de witte selder fijn

n       Bak de groenten glazig in het mengsel van Solo en olijfolie

n       Schil de aardappelen en snij ze in blokjes

n       Doe de uien samen met de aardappelblokjes en de venusschelpenpuree in een soepketel

n       Doe er water bij tot alles net onder staat

n       Laat zachtjes ongeveer een half uur koken tot de aardappelblokjes gaar zijn

n       Voeg tijm (enkel blaadjes) toe, room en tabasco naar smaak

n       Laat de soep nog een minuut doorkoken

n       Breng op smaak met peper en zout

n       Serveer in soepkommen, bestrooi met paprikapoeder en gehakte peterselie

 

Culinaire Kookclub Houthalen