Clam Chowder |
Ingrediënten
(4 pers)
n 1 groot blik (850 gr) venusschelpen
of 1.2 kg verse venusschelpen
n 50 gr Solo
n 2 eetlepels olijfolie
n 2 grote uien
n 4 takken witte selder
n water
n 4 middelgrote aardappelen
n 8 takjes verse tijm of 2
koffielepels gedroogde tijm
n
1 dl room (35%)
n
tabasco
n
paprikapoeder
n 2 koffielepels fijngehakte
peterselie
n eventueel 4 plakken ontbijtspek
n peper en zout
Bereiding
n Pureer de verwarmde venusschelpen
met sap (gebruikt U verse schelpen kook ze dan zoals mosselen tot ze open gaan en
pureer sap en vlees samen)
n Hak de gereinigde en gewassen uien
en de witte selder fijn
n Bak de groenten glazig in het
mengsel van Solo en olijfolie
n Schil de aardappelen en snij ze in
blokjes
n Doe de uien samen met de
aardappelblokjes en de venusschelpenpuree in een soepketel
n Doe er water bij tot alles net onder
staat
n Laat zachtjes ongeveer een half uur
koken tot de aardappelblokjes gaar zijn
n Voeg tijm (enkel blaadjes) toe, room
en tabasco naar smaak
n Laat de soep nog een minuut
doorkoken
n Breng op smaak met peper en zout
n Serveer in soepkommen, bestrooi met
paprikapoeder en gehakte peterselie