Cappuccinomousse

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       2 à 3 gelatineblaadjes

n       5 dl melk

n       4 eieren

n       175 gr griessuiker

n       ½ kop sterke koffie

n       een snuifje zout

n       15 cl room

n       2 afgestreken eetlepels fijne poedersuiker

n       cacao in poeder

 

Bereiding

n       Week de gelatineblaadjes in een bord koud water

n       Breng de melk voorzichtig aan de kook

n       Splits de eieren

n       Klop de eierdooiers los met suiker en klop verder tot een lichtgeel mengsel

n       Giet de melk van het vuur op het ei-suikermengsel

n       Verwarm op een acht vuurtje terwijl U roert met een houten lepel tot de crème indikt

n       Voeg van het vuur de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en meng tot ze opgelost zijn

n       Voeg de koffie toe

n       Laat afkoelen en roer af en toe om

n       Klop de eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw

n       Spatel voorzichtig onder de koffiecrème zonder te roeren

n       Giet de mousse in individuele kommetjes

n       Dek af met huishoudfolie en zet een nacht in de koelkast

n       Klop vlak voor het opdienen de room lichtjes op met de bloemsuiker

n       Bedek elke coupe met een wolkje room en bestrooi met cacaopoeder

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen