Witlofroomsoep met garnaaltjes |
Ingrediėnten Bouillon (15 pers) n
3 liter water n
2,5 kg witvisafval
(graten, koppen en vellen) n
4 dl witte wijn n
2 uien n
8 takjes peterselie n
4 wortels, in grove
stukken n
3 visbouillonblokken n
3 stengels bleekselderij,
in grove stukken n
3 laurierblaadjes n
5 zwarte peperkorrels Ingrediėnten Witloofsoep n 12 stronken witlof n 6 dl room n 250 gr kleine verse garnalen n 1 prei (let op: bladeren apart houden voor de
witlofschelpjes) n cayennepeper Ingrediėnten Garnering n 1 dl room n peterselie,fijngehakt Extra n
stoommandje n
ijsklontjes |
|
Bereiding
n Bouillon
n Spoel de vissenkoppen en graten goed af en doe ze
in een grote pan
n Schenk er 3 liter water bij, breng dit aan de kook
en schuim af
n Voeg nu de wijn toe
n Voeg de gesneden ui, peterselie, wortels,
bouillonblokjes en bleekselderij toe
n Tevens de laurier en de peperkorrels
n Laat de bouillon ± 45 minuten op laag vuur trekken
n Neem de pan van het vuur en zeef de bouillon
n Meet de bouillon af : 2,5 liter voor de soep
n Witloofsoep
n Hou van de witlof 3 blaadjes per persoon apart
n Snij de overige schoongemaakt stonken witlof fijn
en kook ze in 2,5 liter bouillon en de room gaar
n Pureer de massa in een blender of met een
staafmixer
n Breng het geheel op smaak met een mespuntje
cayennepeper
n Blancheer 4 prei bladeren en koel ze in ijswater
n Snij ze daarna in de lengte repen van ± 2 mm dikte
n Zorg dat je per persoon 2 ą 3 witlofblaadjes heel
hebt
n Leg een blaadje neer en doe hierin enkel garnalen (±
1 ą 2 eetlepels )
n Leg het andere blaadje hierop zodat zich een gesloten
schelpje vormt
n Neem een reep prei en leg dit uit
n Leg hierop het witlofschelpje en knoop dit schelpje
dicht met de sliert prei
n Desgewenst met 2 prei reepjes
n Doe de rest van de bouillon in een pannetje
n Leg de witlofschelpjes voorzichtig in een stoommandje
en zet dit boven op de (rest) bouillon
n Laat de schelpjes 7 minuten stomen
n Servering
n
Klop 1 dl room lobbig
n
Leg in elk van de
voorverwarmde borden een schelpje
n
Schenk de soep erover zodat
het schelpje nog net boven soep komt
n
Hierop een theelepel
lobbige room
n
Garneren met fijngehakte
peterselie