Lamskroon met rozemarijn, nieuwe aardappeltjes en
lentegroenten in papillot |
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediėnten (8 pers) n 2
lamskronen (van elk 10 tot 12 ribbetjes) n 2 eetlepels
mosterd n 2
eetlepels vloeibare honing n 2
teentjes knoflook n 2
eetlepels olijfolie n 1
eetlepel verse salie, tijm en rozemarijn, samen fijngehakt n peper
en zout n 2
bosjes korte jonge wortelen n 2
stronken broccoli n 1 bosje
meiraapjes n 1 bosje
lente-uitjes n 2 rode
paprika's n 50 gr
spekblokjes n Olijfolie n 2
blaadjes laurier n peper
en zout Ingrediėnten Rozemarijnpatatjes n 1 kg
nieuwe aardappeltjes n olijfolie n zout n gehakte rozemarijn n grof
zeezout |
|
Bereiding
n Lamskroon
n Meng de
mosterd met de honing, de olijfolie en de tuinkruiden
n Kruid de
lamskronen met peper en zout
n Bestrijk ze met het mosterdmengsel
n Dek af en
zet 1 uur in de koelkast
n Verwarm
de oven voor op 200°C
n Leg het
vlees op een lichtjes ingevette bakplaat
n Zet het ±
30 minuten in het midden van de oven
n Dek het
eventueel af als het te snel zou kleuren
n Wilt u
het liever doorbakken? Laat het dan wat langer garen en verlaag de
oventemperatuur tot 150° C
n Rozemarijnpatatjes
n Kook 1 kg
nieuwe aardappeltjes bijna gaar in gezouten water
n Laat ze
wat afkoelen en pel ze
n Doe ze in
een grote ovenschaal en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie
n Strooi er
wat gehakte rozemarijn bij
n Zet ze 10
ą 15 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven of tot ze mooi goudbruin zijn
n Bestrooi
ze met grof zeezout en breng aan tafel
n Groentenpapillot
n Maak de
groenten schoon
n Schraap
de worteltjes
n Schil de
raapjes
n Pel de
uitjes
n Verdeel
de bloemkool in roosjes
n Snij de
paprika's in repen
n Bestrijk
3 grote vellen bakpapier met olijfolie
n Verdeel
er de groenten over
n Leg er de
laurier bij
n Laat de
spekblokjes uitbakken in een pan met antiaanbaklaag
n Dep ze
droog met keukenpapier
n Strooi ze
bij de groenten
n Vouw de
papillotten dicht en leg ze 20 ą 25 minuten in het stoommandje
n Open de
papillotten
n Neem de
laurier weg en kruid de groenten naar smaak bij met peper en zout
n Besprenkel
elke portie met een koffielepel extra vierge olijfolie