Lamskroon met rozemarijn, nieuwe aardappeltjes en lentegroenten in papillot

 

Bereidingstijd: 50 minuten

 

Ingrediėnten (8 pers)

n   2 lamskronen (van elk 10 tot 12 ribbetjes)

n   2 eetlepels mosterd

n   2 eetlepels vloeibare honing

n   2 teentjes knoflook

n   2 eetlepels olijfolie

n   1 eetlepel verse salie, tijm en rozemarijn, samen fijngehakt

n   peper en zout

n   2 bosjes korte jonge wortelen

n   2 stronken broccoli

n   1 bosje meiraapjes

n   1 bosje lente-uitjes

n   2 rode paprika's

n   50 gr spekblokjes

n   Olijfolie

n   2 blaadjes laurier

n   peper en zout

Ingrediėnten Rozemarijnpatatjes

n   1 kg nieuwe aardappeltjes

n   olijfolie

n   zout

n    gehakte rozemarijn

n   grof zeezout

 

 

 

Bereiding

n   Lamskroon

n   Meng de mosterd met de honing, de olijfolie en de tuinkruiden

n   Kruid de lamskronen met peper en zout

n    Bestrijk ze met het mosterdmengsel

n   Dek af en zet 1 uur in de koelkast

n   Verwarm de oven voor op 200°C

n   Leg het vlees op een lichtjes ingevette bakplaat

n   Zet het ± 30 minuten in het midden van de oven

n   Dek het eventueel af als het te snel zou kleuren

n   Wilt u het liever doorbakken? Laat het dan wat langer garen en verlaag de oventemperatuur tot 150° C

n   Rozemarijnpatatjes

n   Kook 1 kg nieuwe aardappeltjes bijna gaar in gezouten water

n   Laat ze wat afkoelen en pel ze

n   Doe ze in een grote ovenschaal en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie

n   Strooi er wat gehakte rozemarijn bij

n   Zet ze 10 ą 15 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven of tot ze mooi goudbruin zijn

n   Bestrooi ze met grof zeezout en breng aan tafel

n   Groentenpapillot

n   Maak de groenten schoon

n   Schraap de worteltjes

n   Schil de raapjes

n   Pel de uitjes

n   Verdeel de bloemkool in roosjes

n   Snij de paprika's in repen

n   Bestrijk 3 grote vellen bakpapier met olijfolie

n   Verdeel er de groenten over

n   Leg er de laurier bij

n   Laat de spekblokjes uitbakken in een pan met antiaanbaklaag

n   Dep ze droog met keukenpapier

n   Strooi ze bij de groenten

n   Vouw de papillotten dicht en leg ze 20 ą 25 minuten in het stoommandje

n   Open de papillotten

n   Neem de laurier weg en kruid de groenten naar smaak bij met peper en zout

n   Besprenkel elke portie met een koffielepel extra vierge olijfolie

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen