Gebraden Sint-Jakobsvruchten met venkel en
peterseliejus |
Ingrediënten (4 pers) n
4 Sint-Jakobsvruchten per persoon n
4 stukken bladerdeeg van 10 cm op 3 cm n
bladpeterselie n
2 tomaten n
200 gr zongedroogde tomaten n
1 rode paprika n
1 gele paprika n
6 teentjes look n
2 stukken venkel n
4 komijnzaadjes n
olijfolie n
1 ajuin n
½ bos basilicum n
2 sjalotten n
25 ml bouillon van gevogelte n
200 ml room n
peper en zout |
|
Bereiding
n Crème van look
n Laat de 2 sjalotten en 4 teentjes look kleuren in een pan
n Voeg 25 ml gevogelte bouillon toe en
laat koken tot slechts ¾ over blijft
n Voeg 200 ml room toe en laat koken
tot ½ over blijft
n Mix dit geheel in een blender
n Voeg peper en
zout toe
n Giet door de puntzeef
n Taart van tomaat
n Verwijder het hart en het vel van de
tomaat
n Hak de tomaten, paprika’s, 2
teentjes look, basilicum en zongedroogde tomaten zeer fijn
n Venkeljus
n Hak de venkel fijn en smoor dit
samen met één fijngesneden ajuin in olijfolie
n Voeg een beetje
water toe
n Laat zachtjes gaar koken maar zorg
ervoor dat het krokant blijft
n Voeg 4 komijnzaadjes toe
n Peterseliejus
n Was de peterselie en kook deze
gedurende 1 minuut in water
n Plaats de peterselie met 3
ijsblokken in een blender
n Bladerdeeg
n Bak de bladerdeeg 10 minuten in een
oven van 180°C tussen twee bakplaten zodat de bladerdeeg mooi plat blijft
n Sint-Jakobsvruchten
n Bak de Sint-Jakobsvruchten in
olijfolie
n Afwerking
n Schik de bladerdeeg centraal in de borden en plaats daarop de
tomaatbereiding
n Op dit taartje plaatst u dan de
Sint-Jakobsvruchten
n Dresseer de ene kant de crème van
look en langs de andere kant de peterseliejus en venkel