Gebraden Sint-Jakobsvruchten met venkel en peterseliejus

 

Ingrediënten (4 pers)

n   4 Sint-Jakobsvruchten per persoon

n   4 stukken bladerdeeg van 10 cm op 3 cm

n   bladpeterselie

n   2 tomaten

n   200 gr zongedroogde tomaten

n   1 rode paprika

n   1 gele paprika

n   6 teentjes look

n   2 stukken venkel

n   4 komijnzaadjes

n   olijfolie

n   1 ajuin

n   ½ bos basilicum

n   2 sjalotten

n    25 ml bouillon van gevogelte

n   200 ml room

n   peper en zout

 

recept600230

 

Bereiding

n   Crème van look

n   Laat de 2 sjalotten en 4 teentjes look kleuren in een pan

n   Voeg 25 ml gevogelte bouillon toe en laat koken tot slechts ¾ over blijft

n   Voeg 200 ml room toe en laat koken tot ½ over blijft

n   Mix dit geheel in een blender

n   Voeg peper en zout toe

n   Giet door de puntzeef

n   Taart van tomaat

n   Verwijder het hart en het vel van de tomaat

n   Hak de tomaten, paprika’s, 2 teentjes look, basilicum en zongedroogde tomaten zeer fijn

n   Venkeljus

n   Hak de venkel fijn en smoor dit samen met één fijngesneden ajuin in olijfolie

n   Voeg een beetje water toe

n   Laat zachtjes gaar koken maar zorg ervoor dat het krokant blijft

n   Voeg 4 komijnzaadjes toe

n   Peterseliejus

n   Was de peterselie en kook deze gedurende 1 minuut in water

n   Plaats de peterselie met 3 ijsblokken in een blender

n   Bladerdeeg

n   Bak de bladerdeeg 10 minuten in een oven van 180°C tussen twee bakplaten zodat de bladerdeeg mooi plat blijft

n   Sint-Jakobsvruchten

n   Bak de Sint-Jakobsvruchten in olijfolie

n   Afwerking

n   Schik de bladerdeeg centraal in de borden en plaats daarop de tomaatbereiding

n   Op dit taartje plaatst u dan de Sint-Jakobsvruchten

n   Dresseer de ene kant de crème van look en langs de andere kant de peterseliejus en venkel


 

 

Culinaire Kookclub Houthalen