Broccoli-crème met gedroogde
Serranoham |
Ingrediënten (8 kleine potjes) n
250 gr broccoli n
50 gr kokosmelk n
cayennepeper en zout naar smaak n
8 plakjes Serranoham |
|
Bereiding
n Snij de groenten in kleine stukken
n Stoom de broccoli beetgaar
n Doe in een blender samen met de kokosmelk en mix tot een smeuïge massa
n Kruid met cayennepeper
en zout
n Rold
de Serranoham op
n Laat
drogen in de oven drogen op 80°C
Afwerking
n Spuit in kleine potjes en versier met de gedroogde serranoham
Amuse met garnaal en chorizo |
Ingrediënten (4 pers) n
8 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd n
1 eetlepel olijfolie n
4 dunne plakjes chorizo n
4 blaadjes ijsbergsla n
4 amuselepels |
|
Bereiding
n Zet
een koekenpan op het vuur en bak op middenhoog vuur de plakjes chorizo kort aan
beide kanten (max 1 minuut per kant). Let op dat ze niet aanbranden
n Haal
ze uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier
n Giet
een beetje olijfolie erin en bak daarin de garnalen even aan beide kanten kort,
totdat ze gaar zijn (wit met lichtroze gloed)
n Leg
op iedere amuselepel een blaadje sla, een plakje chorizo en 2 garnalen
n Bon
appetit