Broccoli-crème met gedroogde Serranoham

 

Ingrediënten (8 kleine potjes)

n   250 gr broccoli

n   50 gr kokosmelk

n   cayennepeper en zout naar smaak

n   8 plakjes Serranoham

 

apero-2

 

Bereiding

n   Snij de groenten in kleine stukken

n   Stoom de broccoli beetgaar

n   Doe in een blender samen met de kokosmelk en mix tot een smeuïge massa

n   Kruid met cayennepeper en zout

n   Rold de Serranoham op

n   Laat drogen in de oven drogen op 80°C

Afwerking

n   Spuit in kleine potjes en versier met de gedroogde serranoham

 

 

Amuse met garnaal en chorizo

 

Ingrediënten (4 pers)

n   8 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd

n   1 eetlepel olijfolie

n   4 dunne plakjes chorizo

n   4 blaadjes ijsbergsla

n   4 amuselepels

 

Kerstamusegarnaal

 

Bereiding

n   Zet een koekenpan op het vuur en bak op middenhoog vuur de plakjes chorizo kort aan beide kanten (max 1 minuut per kant). Let op dat ze niet aanbranden

n   Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier

n   Giet een beetje olijfolie erin en bak daarin de garnalen even aan beide kanten kort, totdat ze gaar zijn (wit met lichtroze gloed)

n   Leg op iedere amuselepel een blaadje sla, een plakje chorizo en 2 garnalen

n   Bon appetit

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen