Lauwwarme zalm gevuld met camembert op krentenbrood met pesto

 

Ingrediënten (8 pers)

n   1 krentenbrood

n   2 kleine camembertkaasjes

n   8 plakken Schotse gerookte zalm

Ingrediënten voor pesto

n   2 bosjes basilicum

n   100 gr pijnboompitten

n   1 teentje look

n   100 gr grana padano of parmigiano regiano

n   400 ml olijfolie

 

 

Bereiding

n   Pesto

n   Maal alle ingrediënten voor de pesto fijn in een blender of een keukenrobot tot een smeuïge massa

n   Zalm

n   Snij de camembert in dikke plakken en rol ze vervolgens in de plakken gerookte zalm

n   Krentenbrood

n   Verwarm de voor op 200°C

n   Snij 8 dikke plakken krentenbrood en verwijder de korsten

n   Bestrijk het krentenbrood met boter of olie (geen olijfolie)

n   Leg de gevulde plakken zalm op het krentenbrood

n   Leg het geheel op een rooster in de oven

n   Wanneer de kaas lopend wordt, mag je het uit de oven nemen

n   Afwerking

n   Trek met een lepel een lijn pesto over het bord en leg het belegde brood in het midden

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen