Lauwwarme zalm gevuld met camembert op krentenbrood met pesto |
Ingrediënten (8 pers) n 1 krentenbrood n 2 kleine camembertkaasjes n 8 plakken Schotse gerookte zalm Ingrediënten voor pesto n 2 bosjes basilicum n 100 gr pijnboompitten n 1 teentje
look n
100 gr grana padano of parmigiano
regiano n 400 ml olijfolie |
|
Bereiding
n
Pesto
n
Maal
alle ingrediënten voor de pesto fijn in een blender of een keukenrobot tot een smeuïge massa
n
Zalm
n
Snij
de camembert in dikke plakken
en rol ze
vervolgens in de plakken gerookte zalm
n
Krentenbrood
n
Verwarm
de voor op 200°C
n Snij 8 dikke plakken
krentenbrood en verwijder
de korsten
n
Bestrijk
het krentenbrood met boter
of olie (geen olijfolie)
n
Leg
de gevulde plakken zalm op het krentenbrood
n
Leg
het geheel op een rooster
in de oven
n
Wanneer
de kaas lopend wordt, mag je het uit de oven nemen
n
Afwerking
n
Trek
met een lepel een lijn pesto over het bord en leg het belegde brood in het midden