Italiaanse
konijnenstoof |
Bereidingstijd
: 25 minuten, wachten: 1 uur 20 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
4
konijnenbouten n
2
eetlepels bloem n
25
gr boter n
3
takjes rozemarijn n
2
uien n
2
tenen knoflook n
100
gr pancetta n
2
eetlepelsl tomatenpuree n
250
ml soepele rode wijn (bijv. Farnese Fantini Montepulciano) n
400
ml gepelde tomaten n
2
eetlepels balsamicoglazuur n
20
gr platte peterselie n
280
gr groene olijven bella cerignola n braadpan |
|
Bereiding
n Bestrooi de konijnenbouten met de bloem, peper en eventueel zout
n Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten in 4 minuten rondom
bruin
n Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn
n Snijd de ui in halve ringen
n Snijd de knoflook en de pancetta fijn
n Neem de bouten uit de pan
n Fruit de rozemarijn, knoflook, ui en pancetta 10 minuten op laag vuur in
het achtergebleven bakvet.
n Roer regelmatig
n Voeg de tomatenpuree, wijn, tomaten, het balsamicoglazuur en de
konijnenbouten toe
n Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1
uur en 20 minuten stoven
n Roer af en toe
n Snijd de peterselie fijn en roer met de olijven door de stoof
n Lekker met pappardelle en gegrilde aubergine