Italiaanse konijnenstoof

 

Bereidingstijd : 25 minuten, wachten: 1 uur 20 minuten

 

IngrediŽnten (4 pers)

n   4 konijnenbouten

n   2 eetlepels bloem

n   25 gr boter

n   3 takjes rozemarijn

n   2 uien

n   2 tenen knoflook

n   100 gr pancetta

n   2 eetlepelsl tomatenpuree

n   250 ml soepele rode wijn (bijv. Farnese Fantini Montepulciano)

n   400 ml gepelde tomaten

n   2 eetlepels balsamicoglazuur

n   20 gr platte peterselie

n   280 gr groene olijven bella cerignola

n   braadpan

 

img_075820_445x297_JPG

 

Bereiding

n   Bestrooi de konijnenbouten met de bloem, peper en eventueel zout

n   Verhit de boter in een braadpan en bak de bouten in 4 minuten rondom bruin

n   Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn

n   Snijd de ui in halve ringen

n   Snijd de knoflook en de pancetta fijn

n   Neem de bouten uit de pan

n   Fruit de rozemarijn, knoflook, ui en pancetta 10 minuten op laag vuur in het achtergebleven bakvet.

n   Roer regelmatig

n   Voeg de tomatenpuree, wijn, tomaten, het balsamicoglazuur en de konijnenbouten toe

n   Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 1 uur en 20 minuten stoven

n   Roer af en toe

n   Snijd de peterselie fijn en roer met de olijven door de stoof

n   Lekker met pappardelle en gegrilde aubergine

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen