Gemarineerde
langoustine met bloemkool en sinaasappel |
Ingrediėnten (4 pers) n
6 langoustines,
gepeld n
olijfolie, extra vierge n
½ citroen n
½ bloemkool n
groentenbouillon n
½ vanillestok n
100 ml olijfolie n
1 sinaasappel n
50 gr suiker n
1 eetlepel grof gehakte pistachenoten n
Peper en zout |
|
Bereiding
n Snijd
de langoustines overlangs middendoor
n Besprenkel
met olijfolie en een weinig citroensap
n Kruid
met peper en zout
n Snijd
de bloemkool in roosjes
n Kook
beetgaar in lichtgezouten, kokend water
n Giet
de roosjes af en pureer tot een gladde puree
n Verwarm
de puree op een zacht vuurtje
n Verdun
naar de gewenste consistentie met groentebouillon
n Smaak
af
n Wrijf
met een mes de zaadjes uit de vanillestok en roer ze onder de olie\
n Laat
een uurtje infuseren
n Trek
zeste van de schil van sinaasappel
n Pers
de sinaasappel
n Zet
de zeste onder met koud water
n Kook
op
n Spoel
onder koud water en herhaal de stap
n Meng
50 gr water met de suiker en 50 gr sinaasappelsap
n Voeg
de zeste toe en konfijt langzaam
n Lepel
wat bloemkoolpuree in de diepe borden
n Schik
3 halve gemarineerde langoustines in de puree
n Werk
af met de gekonfijte sinaasappelschil, gehakte pistachenoten en enkele druppels
vanille-olie
Tip
n Langoustines
worden gekenmerkt door een bloemig, naar roos geurend aroma, dat combinaties
met roos, framboos, lychee, tomaat, braambes, passievrucht, saffraan, artisjok,
rode biet en sinaasappel mogelijk maakt.