Gemarineerde langoustine met bloemkool en sinaasappel

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   6 langoustines, gepeld

n   olijfolie, extra vierge

n   ½ citroen

n   ½ bloemkool

n   groentenbouillon

n   ½ vanillestok

n   100 ml olijfolie

n   1 sinaasappel

n   50 gr suiker

n   1 eetlepel grof gehakte pistachenoten

n   Peper en zout

 

 

Gemarineerde langoustine met bloemkool en sinaasappel

 

Bereiding

n   Snijd de langoustines overlangs middendoor

n   Besprenkel met olijfolie en een weinig citroensap

n   Kruid met peper en zout

n   Snijd de bloemkool in roosjes

n   Kook beetgaar in lichtgezouten, kokend water

n   Giet de roosjes af en pureer tot een gladde puree

n   Verwarm de puree op een zacht vuurtje

n   Verdun naar de gewenste consistentie met groentebouillon

n   Smaak af

n   Wrijf met een mes de zaadjes uit de vanillestok en roer ze onder de olie\

n   Laat een uurtje infuseren

n   Trek zeste van de schil van sinaasappel

n   Pers de sinaasappel

n   Zet de zeste onder met koud water

n   Kook op

n   Spoel onder koud water en herhaal de stap

n   Meng 50 gr water met de suiker en 50 gr sinaasappelsap

n   Voeg de zeste toe en konfijt langzaam

n   Lepel wat bloemkoolpuree in de diepe borden

n   Schik 3 halve gemarineerde langoustines in de puree

n   Werk af met de gekonfijte sinaasappelschil, gehakte pistachenoten en enkele druppels vanille-olie

 

Tip

n   Langoustines worden gekenmerkt door een bloemig, naar roos geurend aroma, dat combinaties met roos, framboos, lychee, tomaat, braambes, passievrucht, saffraan, artisjok, rode biet en sinaasappel mogelijk maakt.

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen