Romige avocadosoep met grijze garnalen

 

Bereiding: 10 minuten, Kooktijd: 10 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   3 rijpe avocado’s

n   2 eetlepels citroensap

n   750 ml kippenbouillon

n   75 ml slagroom

n   100 gr grijze garnalen

n   verse dille

n   zout

n   cayennepeper

 

76

 

Bereiding

n   Haal het vruchtvlees uit de avocado's en meng in een kom met het citroensap

n   Breng de helft van de bouillon aan de kook

n   Voeg het vruchtvlees van de avocado toe en pureer alles met behulp van een staafmixer

n   Voeg de rest van de bouillon en de slagroom toe

n   Verwarm de soep zachtjes al roerend

n   Breng op smaak met cayennepeper en een beetje zout

n   Schep de soep in kommetjes, werk af met grijze garnalen en een takje dille en server

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen