Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges

 

Twee soorten gerookte vis in één prachtig voorgerecht. Zeker niet moeilijk te maken en zowel lauwwarm als koud lekker

 

Ingrediënten (4 pers)

n   100 gr groene aspergetips

n   2 eieren

n   15 gr dragon

n   200 gr gerookte forel

n   4 plakjes gerookte heilbot

n   450 g verse aardappelpuree met boter

n   50 ml olijfolie

n    citroensap

Extra

n   dresseerring (Ø 7 cm

n   magnetron

 

img_075811_445x297_JPG

 

Bereiding

n   Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips gedurende  2½ minuten

n   Giet af en spoel onder koud stromend water

n   Kook de eieren 7 minuten

n   Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze

n   Snijd de dragon fijn

n   Snij de forel in stukjes

n   Meng de helft van de dragon met de forel door de puree

n   Dek af met vershoudfolie en verwarm 5 minuten op 750 watt in de magnetron

n   Meng ondertussen de rest van de dragon door de olie

n   Maak met de dresseerring op 4 bordjes een portie puree

n   Leg een plakje gerookte heilbot en ½ ei erop

n   Verdeel de aspergetips eromheen

n   Besprenkel met de dragonolie en bestrooi met peper

 

Tip

n   Je kunt de dragon ook vervangen door platte peterselie (20 g)

n   Je kunt stap tot en met het halveren van de gekookte eieren een dag van tevoren maken, en de dragon en forel een dag van tevoren snijden. Maak dan ook alvast de dragonolie. Bewaar afgedekt in de koelkast

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen