Hertenbiefstuk met romige
zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange |
Ingrediënten (4 pers) n 500 gr zuurkool (zakje) n 250 gr kruimige aardappelen n 1 ui n 1 teen knoflook n 50 gr roomboter n ½ theelepel paprikapoeder n 125 ml slagroom n 4 eetlepels olijfolie n 7½ gr verse tijm n 400 gr paddenstoelenmelange n 500 gr hertenbiefstukken à 125 gr/stuk Extra n staafmixerl |
|
Bereiding
n Romige zuurkoolpuree
n Laat de zuurkool uitlekken in een zeef
n Schil de aardappelen en snijd in blokjes
n Pel en snipper de ui en knoflook
n Laat ze in een pan met dikke bodem in 15
gr hete boter ± 2 minuten zachtjes glazig fruiten
n Schep de zuurkool, aardappelen, paprikapoeder, slagroom, peper en
eventueel zout erdoor
n Laat de zuurkool afgedekt ± 25 minuten sudderen
n Meng het mengsel met een staafmixer tot smeuïge puree
n Roer de helft van de olie erdoor
n Breng op smaak met peper en eventueel zout
n Spoel de tijm schoon en sla het droog
n Houd de mooie takjes achter voor garnering en ris de rest van de
tijmblaadjes van de takjes
n Hertenbiefstukjest
n
Neem de hertenbiefstukjes ± 30 minuten van
tevoren uit de koelkas
n
Verhit de rest van de boter in een
koekenpan met de rest van de olie
n
Bak de hertenbiefstukjes op hoog vuur in
3 à 4 minuten bruin
n
Bestrooi met peper en eventueel zout
n
Houd de biefstukjes warm onder
aluminiumfolie op een voorverwarmd bord
n Paddenstoelenmelange
n Veeg de paddestoelen schoon met keukenpapier
n Schep de paddestoelen en tijmblaadjes door het bakvet
n Bak de paddestoelen op hoog vuur mooi bruin en laat het vocht verdampen
n Breng op smaak met peper en eventueel zout
n Afwerking
n Verwarm zachtjes de zuurkoolpuree opnieuw
n Schep een bedje van zuurkoolpuree in het midden van de borden
n Leg hierop de hertenbiefstukjes
n Schep de paddenstoelen op de biefstukjes en garneer met takjes tijm
Tip
n Je kunt dit gerecht ook maken met hazenrugfilets of kipfilethaasjes
De baktijd voor de hazenrugfilet is ± 3 minuten
De kipfilethaasjes moeten door en door gaar worden en hebben daarom een baktijd
van 6 à 8 minuten. Bak de kipfilethaasjes op matig hoog vuur