Ravioli met rapen en zalm, wasabicrème

 

Bereidingstijd : bereiden :15 minuten, koken : 2 minuten

 

Ingrediënten (2 pers)

n   ren bussel grote rapen

n   150 gr verse zalm

n   150 gr gerookte zalm in blok

n   3 lente-uitjes

n   enkele druppels sojasaus

n   enkele druppels sesamolie

n   100 ml vloeibare room

n   een klontje wasabi

n   Fleur de sel

n   peper van de molen

 

 

15_1

 

Bereiding

n   Schil de grootste rapen

n   Snij ze in dunne schijfjes met een mandoline of met een goed mes

n   Dompel de schijfjes 2 minuten in gezouten kokend water in een kookpot, tot ze zacht zijn

n   Laat afkoelen in ijskoud water en laat uitlekken

n   Snij de verse zalm en de gerookte zalm tot tartaar

n   Hak de lente-uitjes fijn

n   Meng en breng lichtjes op smaak met de sojasaus en een paar druppeltjes sesamolie

n   Ravioli

n   Leg hier voor een theelepel van het zalmmengsel in het midden van een schijfje raap

n   Sluit af met een ander schijfje

n   Klop de room met de hand op, samen met de wasabi

n   Kruid met peper en zout

n   De bereiding moet vloeibaar en licht schuimig blijven

n   Afwerking

n   Schik drie tot vijf ravioli per bord, afhankelijk van hoe groot de borden zijn

n   Sprenkel een cirkel saus op de borden en garneer met zwarte sesamzaadjes

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen