Ravioli met rapen
en zalm, wasabicrème |
Bereidingstijd
: bereiden :15 minuten, koken : 2 minuten
Ingrediënten (2 pers) n ren
bussel grote rapen n 150
gr verse zalm n 150
gr gerookte zalm in blok n 3
lente-uitjes n enkele
druppels sojasaus n enkele
druppels sesamolie n 100
ml vloeibare room n een
klontje wasabi n Fleur
de sel n peper
van de molen |
|
Bereiding
n Schil de grootste
rapen
n Snij
ze in dunne schijfjes met een mandoline of met een goed mes
n Dompel
de schijfjes 2 minuten in gezouten kokend water in een kookpot, tot ze zacht
zijn
n Laat
afkoelen in ijskoud water en laat uitlekken
n Snij
de verse zalm en de gerookte zalm tot tartaar
n Hak
de lente-uitjes fijn
n Meng
en breng lichtjes op smaak met de sojasaus en een paar druppeltjes sesamolie
n Ravioli
n Leg
hier voor een theelepel van het zalmmengsel in het midden van een schijfje raap
n Sluit
af met een ander schijfje
n Klop
de room met de hand op, samen met de wasabi
n Kruid met peper en zout
n De
bereiding moet vloeibaar en licht schuimig blijven
n Afwerking
n Schik
drie tot vijf ravioli per bord, afhankelijk van hoe groot de borden zijn
n Sprenkel
een cirkel saus op de borden en garneer met zwarte sesamzaadjes