Soep van gegrilde butternut met balletjes van foie gras en amandel en rode bietroom

 

Bereidingstijd : 30 minuten, Kooktijd : 30 minuten

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   100 gr foie gras

n   1 butternut pompoen

n   2 rode bietjes, gekookt

n   100 ml zure room

n   2 uien, gesnipperd

n   1 theelepel boter

n   5 eetlepels amandelpoeder

n   5 takjes tijm, de blaadjes eraf geritst

n   4 eetlepels olijfolie

n   1 snuifje peper, zout

n   12 blaadjes platte peterselie

n   1 duim gember

 

 

soupe boules de foie gras

 

Bereiding

n   Mix de rode biet heel fijn in de blender (voeg eventueel een beetje van de zure room toe om beter te mixen)

n   Haal uit de blender en meng met de rest van de zure room

n   Breng op smaak met wat peper en zout

n   Verwarm de oven voor op 200°C

n   Schil de butternut en snij hem in kleine blokjes

n   Giet de pompoenblokjes op een bakpapier in een ovenschaal

n   Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met de tijm, peper en zout

n   Bak 20 ą 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn

n   Fruit de ui in de boter

n   Giet de butternut erbij

n   Zet net onder water en breng aan de kook

n   Mix de soep, rasp de gember fijn in de soep, en kruid bij als nodig

n   Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°C en rooster het amandelpoeder tot het mooi bruin is

n   Laat afkoelen

n   Rol 12 balletjes van de foie gras en haal door het afgekoelde amandelpoeder

n   Giet de soep in de borden

n   Doe er in het midden een flinke eetlepel rode biet-room in en leg de balletjes daar in

n   Dien onmiddellijk op en werk af met een blaadje peterselie

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen