Soep van gegrilde butternut met balletjes
van foie gras en amandel en rode bietroom |
Bereidingstijd
: 30 minuten,
Kooktijd : 30 minuten
Ingrediėnten (4 pers) n 100
gr foie gras n 1
butternut pompoen n 2
rode bietjes, gekookt n 100
ml zure room n 2
uien, gesnipperd n 1
theelepel boter n 5
eetlepels amandelpoeder n 5
takjes tijm, de blaadjes eraf geritst n 4
eetlepels olijfolie n 1
snuifje peper, zout n 12
blaadjes platte peterselie n 1
duim gember |
|
Bereiding
n Mix
de rode biet heel fijn in de blender (voeg eventueel een beetje van de zure
room toe om beter te mixen)
n Haal
uit de blender en meng met de rest van de zure room
n Breng
op smaak met wat peper en zout
n Verwarm
de oven voor op 200°C
n Schil
de butternut en snij hem in kleine blokjes
n Giet
de pompoenblokjes op een bakpapier in een ovenschaal
n Besprenkel
met de olijfolie en breng op smaak met de tijm, peper en zout
n Bak
20 ą 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn
n Fruit
de ui in de boter
n Giet
de butternut erbij
n Zet
net onder water en breng aan de kook
n Mix
de soep, rasp de gember fijn in de soep, en kruid bij als nodig
n Verlaag
de temperatuur van de oven naar 180°C en rooster het amandelpoeder tot het mooi
bruin is
n Laat afkoelen
n Rol
12 balletjes van de foie gras en haal door het afgekoelde amandelpoeder
n Giet
de soep in de borden
n Doe
er in het midden een flinke eetlepel rode biet-room in en leg de balletjes daar
in
n Dien
onmiddellijk op en werk af met een blaadje peterselie