Filet van Mechelse
koekoek, kastanjekroketten en een romige saus van zwarte truffel |
Bereiding
: 25 minuten, Kooktijd : 30 minyten
Ingrediënten (4 pers) n 4
filets van Mechelse koekoek n 1
bakje zwarte truffelsnippers n paneermeel n 1
bakje voorgekookte kastanjes n 5
aardappelen n 2
eiwitten n roomboter
voor de kastanjepuree n 250
ml vloeibare room n bakboter n zout
en peper |
|
Bereiding
n Bereid
de puree de avond van tevoren (of voorzie 1 uur extra om de puree te laten
afkoelen)
n Schil
de aardappelen en kook ze samen met de kastanjes gedurende 18 minuten
n Laat
de aardappelen uitlekken, pureer ze en kruid af
n Voeg de roomboter
toe
n Laat
de puree 1 uur afkoelen (U kunt de puree ook de avond van tevoren bereiden)
n Doe
de eiwitten in één bord en het paneermeel in een ander bord
n Maak kleine bolletjes kastanjepuree
n Rol
ze eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel
n Verhit
de friteuse tot 180°C
n Bak
de filets van Mechelse koekoek aan in wat bakboter
n Kruid met peper en zout
n Bak
het vlees in 13 à 15 minuten goudbruin op een zacht vuurtje
n Haal
de filets uit de pan en meng de verse room met de vleesjus
n Voeg 2 eetlepels
truffelschilfers toe
n Laat de saus inkoken
n Frituur
de kroketten gedurende 2 à 2,5 minuut (verse kroketten moeten minder lang
gebakken worden dan diepgevroren kroketten)
n Dresseer
de filets met de saus en dien op met de kastanjekroketten.