Filet van Mechelse koekoek, kastanjekroketten en een romige saus van zwarte truffel

 

Bereiding : 25 minuten, Kooktijd : 30 minyten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   4 filets van Mechelse koekoek

n   1 bakje zwarte truffelsnippers

n   paneermeel

n   1 bakje voorgekookte kastanjes

n   5 aardappelen

n   2 eiwitten

n   roomboter voor de kastanjepuree

n   250 ml vloeibare room

n   bakboter

n   zout en peper

 

 

28

 

Bereiding

n   Bereid de puree de avond van tevoren (of voorzie 1 uur extra om de puree te laten afkoelen)

n   Schil de aardappelen en kook ze samen met de kastanjes gedurende 18 minuten

n   Laat de aardappelen uitlekken, pureer ze en kruid af

n   Voeg de roomboter toe

n   Laat de puree 1 uur afkoelen (U kunt de puree ook de avond van tevoren bereiden)

n   Doe de eiwitten in één bord en het paneermeel in een ander bord

n   Maak kleine bolletjes kastanjepuree

n   Rol ze eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel

n   Verhit de friteuse tot 180°C

n   Bak de filets van Mechelse koekoek aan in wat bakboter

n   Kruid met peper en zout

n   Bak het vlees in 13 à 15 minuten goudbruin op een zacht vuurtje

n   Haal de filets uit de pan en meng de verse room met de vleesjus

n   Voeg 2 eetlepels truffelschilfers toe

n   Laat de saus inkoken

n   Frituur de kroketten gedurende 2 à 2,5 minuut (verse kroketten moeten minder lang gebakken worden dan diepgevroren kroketten)

n   Dresseer de filets met de saus en dien op met de kastanjekroketten.

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen