Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

 

Bereiding ; 30 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   250 gr brie

n   20 noten naar keuze

n   1 plantje dragon

n   20 gr bloem

n   2 eiwitten

n   20 gr paneermeel

n   2 eetlepels vloeibaar boter

n   6 vijgen

n   100 gr kristalsuiker

n   4 eetlepels Luikse siroop

 

Brie-notenkroketje met vijgencompote en lauwe Luikse siroop

 

Bereiding

n   Snij het stuk brie in 4 gelijke stukken

n   Duw in elk stuk zo'n 5 noten en enkel blaadjes dragon

n   Doe de bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 borden

n   Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel

n   Snij de vijgen in kwartjes

n   Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in stoven en karameliseren

n   Frituur intussen de kaas in 3 minuten op 160°C

n   Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water bij

n   Schep de vijgen op de borden en dresseer de brie-notenkroket erbovenop

n   Schep de siroop ernaast

n   Versier eventueel met nog wat noten en een takje dragon

n   Gebruik liefst Japans paneermeel (panko). Je vindt dat in de meeste Chinese supermarkten, en de textuur wordt zo nog krokanter

 

Tip

n   Je kan ook kant-en-klare vijgenmarmelade gebruiken

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen