Gazpacho in ’t groen met krokante ham |
Ingrediënten (4 pers) n 300 g bladspinazie n 1 komkommer n 1 courgette n 1 groene chilipeper, zaadjes
verwijderd n 4 tenen knoflook n 2 handen vol basilicum
blaadjes n 1 klein handje platte peterselie n 500 ml magere yoghurt of plattekaas n 200 ml water n olijfolie n peper en zout n 4 sneetjes gerookte ham |
|
Bereiding
n Snijd of hak alle groenten in kleine
stukjes en doe ze in de blender
n Voeg er een klein scheutje water en
olijfolie bij omdat de blender anders droogloopt
n Zodra alle groenten fijngehakt zijn voeg
je er langzaam de yoghurt en een scheutje olijfolie aan toe
n Laat de blender of keukenmachine
doordraaien tot je een gladde soep hebt
n Indien nodig voeg je er nog wat olijfolie
aan toe
n Daarna peterselie en basilicum toevoegen
en op smaak brengen met peper en zout
n Daarna zet je de soep nog een paar uur in
de koelkast. Ideaal dus om van te voren klaar te maken
n Warm de oven voor tot 180°C
n Snijd de ham in repen en leg ze op een met
bakpapier beklede ovenplaat
n Bak 8 à 10 minuten in een voorverwarmde
oven
n Laat uitlekken op keukenpapier
n Giet de gazpacho in glaasjes, leg er een
stukje ham bij.