Gazpacho in ’t groen met krokante ham

 

Ingrediënten (4 pers)

n   300 g bladspinazie

n   1 komkommer

n   1 courgette

n   1 groene chilipeper, zaadjes verwijderd

n   4 tenen knoflook

n   2 handen vol basilicum blaadjes

n   1 klein handje platte peterselie

n   500 ml magere yoghurt of plattekaas

n   200 ml water

n   olijfolie

n   peper en zout

n   4 sneetjes gerookte ham

 

Gazpacho in ’t groen met krokante ham

 

Bereiding

n   Snijd of hak alle groenten in kleine stukjes en doe ze in de blender

n   Voeg er een klein scheutje water en olijfolie bij omdat de blender anders droogloopt

n   Zodra alle groenten fijngehakt zijn voeg je er langzaam de yoghurt en een scheutje olijfolie aan toe

n   Laat de blender of keukenmachine doordraaien tot je een gladde soep hebt

n   Indien nodig voeg je er nog wat olijfolie aan toe

n   Daarna peterselie en basilicum toevoegen en op smaak brengen met peper en zout

n   Daarna zet je de soep nog een paar uur in de koelkast. Ideaal dus om van te voren klaar te maken

n   Warm de oven voor tot 180°C

n   Snijd de ham in repen en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat

n   Bak 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven

n   Laat uitlekken op keukenpapier

n   Giet de gazpacho in glaasjes, leg er een stukje ham bij.

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen