Ravioli met ei en
truffel |
Ingrediënten (4 pers) Pasta n 2
eieren n 200
gr pastabloem n scheutje olijfolie Ingrediënten Raviolivulling n 4
kwarteleieren n ½ zwarte
truffel Ingrediënten Salpicon n ¼ sjalot n ½ teentje
look n 1
koffielepel gerookt spek n 1 Parijse champignons n 4
Hoorns des overvloeds n 8
cantharellen n 4
dooierzwammen n olijfolie Ingrediënten Saus n
¼ aardappel n
1 dl groenteconsommé n
1 koffielepel sherryazijn n
1 blaadje salie n
1 eetlepel droge sherry n
1 eetlepel oude sherryazijn n
½ dl karnemelk Ingrediënten Afwerking n
Bernagiebloempjes n 4
stengels mini-prei |
|
Bereiding
n Zet
de kwarteleieren een dag op voorhand in de diepvries
n Meng
ter voorbereiding ook de eieren en pastabloem met een scheutje olijfolie en
kneed tot een pastadeeg
n Zet
het deeg in de koelkast
n Laat
de kwarteleieren op de dag zelf ontdooien in een schaal
n Breek
de schalen voorzichtig en vang het eiwit op
n De
eidooiers zijn nu als knikkers
n Leg
de eidooiers voorzichtig in het mandje van een rookbakje
n Laat
deze 10 minuten koud roken
n Rol
het pastadeeg voor de ravioli uit met een pastamachine tot de gewenste dikte
n Snijd
2 repen van gelijke breedte van het deeg
n Verdeel
de 4 eidooierknikkers over een reep deeg
n Bedek
elke eidooier met een flinterdun schijfje truffel
n Leg
er opnieuw een reep deeg op
n Druk
aan de zijkanten goed aan, vooral rond de eidooiers
n Snijd
het deeg met de vulling met een pastasnijder in identieke vierkantjes
n Laat
de 4 ravioli enkele uren drogen in de koelkast
n Snijd
ondertussen de sjalot, de look, het spek en de paddenstoelen in heel fijne
blokjes
n Stoof
deze aan in wat olijfolie
n Voeg
er de fijn gesneden salie aan toe
n Schil
voor de saus de aardappel en snijd hem fijn
n Kook
hem in de groentebouillon met de sherry
n Als
de aardappelen gaar zijn, voeg je er de sherryazijn aan toe
n Mix
tot een homogene massa
n Voeg
er ten slotte de karnemelk aan toe en laat niet meer koken
n Schuim
deze saus op met de mixer
n Stoof
de mini-prei aan in wat olijfolie tot ze beetgaar zijn
n Kook
de ravioli in gezouten water tot ze beetgaar zijn
n Laat
ze goed uitlekken en bestrijk ze met de opgeschuimde
saus
n Schep
wat salpicon onderaan in een bord
n Leg
er een ravioli op en werk af met de opgeschuimde saus
en de mini-prei.