Gebraden zeeduivel met pata negra en saffraansaus

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   4 zeeduivelfilets (1 kg in totaal)

n   16 sneetjes pata negra

n   1 takje laurier

n   1 sjalot

n   10 cl witte wijn

n   1 kruidnagel

n   2 jeneverbessen

n   ½  theelepel saffraanpoeder

n   1 snuifje saffraanstamper

n   1 theelepel maizena

n   extra vergine olijfolie

n   zout en peper van de molen (5 pepersoorten)

 

 

Bereiding

n   Laat uw visboer 4 zeeduivelfilets snijden

n   Vraag hem om het afsnijdsel (zonder het vel) bij te houden

n   Leg 4 sneetjes pata negra naast elkaar en rol hier de filets in

n   Bind de rolletjes vast

n   Pel de sjalotten, hak ze grof en stoof ze aan in een kookpan

n   Voeg de afsnijdsels van de zeeduivel toe en bak alles goudbruin

n   Deglaceer het geheel met de wijn

n   Voeg daarna de jeneverbessen, de kruidnagel en ½  theelepel saffraan toe

n   Zet het geheel onder water

n   Laat dit 30 minuten sudderen

n   Zeef het geheel

n   Hou de jus apart en laat die tot de helft inkoken

n   Voeg de saffraanstampers toe en hou de jus warm (niet koken)

n   Bak de zeeduivel aan alle zijden goudbruin in een beetje olijfolie

n   Leg de filets met de laurierblaadjes in een ovenschotel

n   Bak ze 15 minuten in een oven van 180°C

n   Los wat maizena op in koud water en maak hiermee de sausdikker

n   Dien de filets op met wat saus

n   Combineer met seizoensgroenten of rijst.

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen