Gebraden zeeduivel
met pata negra en saffraansaus |
Ingrediėnten (4 pers) n 4
zeeduivelfilets (1 kg in totaal) n 16
sneetjes pata negra n 1
takje laurier n 1
sjalot n 10
cl witte wijn n 1
kruidnagel n 2
jeneverbessen n ½ theelepel saffraanpoeder n 1
snuifje saffraanstamper n 1
theelepel maizena n extra vergine olijfolie n zout en peper van de molen (5
pepersoorten) |
|
Bereiding
n Laat
uw visboer 4 zeeduivelfilets snijden
n Vraag
hem om het afsnijdsel (zonder het vel) bij te houden
n Leg 4
sneetjes pata negra naast
elkaar en rol hier de filets in
n Bind de rolletjes
vast
n Pel
de sjalotten, hak ze grof en stoof ze aan in een kookpan
n Voeg
de afsnijdsels van de zeeduivel toe en bak alles goudbruin
n Deglaceer
het geheel met de wijn
n Voeg
daarna de jeneverbessen, de kruidnagel en ½ theelepel saffraan toe
n Zet het geheel onder water
n Laat dit 30 minuten sudderen
n Zeef het geheel
n Hou
de jus apart en laat die tot de helft inkoken
n Voeg
de saffraanstampers toe en hou de jus warm (niet
koken)
n Bak
de zeeduivel aan alle zijden goudbruin in een beetje olijfolie
n Leg
de filets met de laurierblaadjes in een ovenschotel
n Bak ze
15 minuten in een oven van 180°C
n Los
wat maizena op in koud water en maak hiermee de sausdikker
n Dien
de filets op met wat saus
n Combineer
met seizoensgroenten of rijst.