Provençaalse oreillettes, citroensorbet en citronettes

 

Ingrediënten (4 pers)

n   500 gr bloem

n   3 snufjes zout

n   100 gr bakboter

n   1 sinaasappel

n   1 citroen

n   50 gr suiker

n   2 zakjes vanillesuiker

n    6 eieren

n   4 eetlepels rum

n   1 theelepel poedersuiker

n   20 cl zoete wijn

n   1 liter citroensorbet

n   100 gr gekonfijte citroen

n   150 gr chocolade (korrels)

 

 

Bereiding

n   Citronnettes

n   Smelt 100 g chocolade in een bain-marie

n   Voeg dan nog 50 gr chocoladekorrels toe (om de perfekte temperatuur te bereiken) en laat ze smelten

n   Dompel er plakjes gekonfijte citroen in en laat ze op bakpapier opstijven

n   Oreillettes

n   Rrasp de schil van de citroen en de sinaasappel

n   Meng de bloem, het zout, de geraspte schil, suiker en vanillesuiker in een grote kom. Klop er de eieren, rum en bakboter door. Kneed het deeg met je handen en vorm een bal. Laat drie uur rusten.

n    Rol het deeg zeer dun uit met een deegroller. Snijd in rechthoeken of ruiten. Verhit de frituurolie en dompel er de oreillettes in. Laat een paar minuten kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

n   Serveer met de sorbet, de citronnettes en de wijn

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen