Courgettepakje met scampi en tomatencoulis

 

Aperatiefhapje

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten (12 pers)

n   1 courgette

n   4 eetlepels Solo Vloeibaar

n   1 eetlepel olijfolie

n   1 teentje knoflook

n   1 sjalot

n   3 tomaten

n   12 gepelde scampi

 

SOLO-EINDEJAARHAPJES-ScampiCourgetteTomaat-Oktober2011_WEBGROOT

 

Bereiding

n   Breng 2 liter gezouten water aan de kook in een kookpot

n   Was de courgette en snijd hem in fijne linten met een dunschiller

n   Blancheer de linten 1 minuut in het kokende water

n   Giet voorzichtig af en verfris onder koud stromend water

n   Laat de courgettelinten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier

n   Schik ze op een platte schaal

n   Kruid ze met peper en zout en besprenkel met olijfolie

n   Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water onder te dompelen en te doen schrikken onder koud water

n   Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes

n   Pel de sjalot en het knoflookteentje en snipper ze fijn

n   Verhit een kookpot, voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe en stoof er de sjalot samen met de knoflook glazig in

n   Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles een tiental minuutjes zacht stoven

n   Kruid met peper en zout

n   Verwijder indien nodig het zwarte darmkanaal van de scampi

n   Verhit een antikleefpan, voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe en bak de scampi een tweetal minuutjes aan beide kanten

n   Wikkel elke scampi in een of twee courgettelinten

n   Serveer de scampi-courgetterolletjes in kleine schaaltjes op een bodempje van de warme tomatencouli

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen