Courgettepakje met
scampi en tomatencoulis |
Aperatiefhapje
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (12 pers) n
1 courgette n
4 eetlepels Solo Vloeibaar n
1 eetlepel olijfolie n
1 teentje knoflook n
1 sjalot n
3 tomaten n
12 gepelde scampi |
|
Bereiding
n Breng
2 liter gezouten water aan de kook in een kookpot
n Was
de courgette en snijd hem in fijne linten met een dunschiller
n Blancheer
de linten 1 minuut in het kokende water
n Giet
voorzichtig af en verfris onder koud stromend water
n Laat
de courgettelinten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier
n Schik
ze op een platte schaal
n Kruid
ze met peper en zout en besprenkel met olijfolie
n Ontvel
de tomaten door ze kort in kokend water onder te dompelen en te doen schrikken
onder koud water
n Verwijder
de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes
n Pel
de sjalot en het knoflookteentje en snipper ze fijn
n Verhit
een kookpot, voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe en stoof er de sjalot samen
met de knoflook glazig in
n Voeg
de tomatenblokjes toe en laat alles een tiental minuutjes zacht stoven
n Kruid
met peper en zout
n Verwijder
indien nodig het zwarte darmkanaal van de scampi
n Verhit
een antikleefpan, voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe
en bak de scampi een tweetal minuutjes aan beide kanten
n Wikkel
elke scampi in een of twee courgettelinten
n Serveer
de scampi-courgetterolletjes in kleine schaaltjes op een bodempje van de warme tomatencouli