Panna cotta van groene asperges

 

Italiaans voorgerecht

Bereidingstijd : Tussen 30 en 60 minuten

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   2 gelatineblaadjes (2gr)

n   1 busseltje groene asperges

n   220 ml room

n   ½  bosje basilicum

n   2 eetlepels citroensap

n   grof zeezout

n   ½  bosje marjolein

n   250 ml melk

n   5 eetlepels olijfolie

n   ½  bosje oregano

n    peper

 

asperge_pannacotta

 

Bereiding

n   Schil de asperges en snijd de houterige uiteinden van de asperges af

n   Snijd de punten af en versnijd de rest in kleine stukjes

n   Laat de melk en de room 15 minuutjes zachtjes trekken met de kruiden

n   Verwijder de kruiden uit de room en gaar de aspergestukjes in ongeveer 4 minuten in de room

n   Breng op smaak met peper en zout

n   Mixen of blenden, zeven

n   Gelatineblaadjes weken in koud water, uitwringen en mengen met de nog warme aspergeroom

n    Volledig laten oplossen

n   Vormpjes of timbaaltjes inwrijven met wat olijfolie

n   Vul deze met de aspergeroom en laten opstijven in de koelkast

n   Blancheer de aspergepunten in kokend water, afspoelen in ijswater (voor de kleur)

n   Leg de aspergepunten bovenop de panna cotta potjes als ze al half opgesteven zijn (dit kan je testen door even met de potjes te wiebelen)

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen