Panna cotta
van groene asperges |
Italiaans voorgerecht
Bereidingstijd
: Tussen 30 en 60
minuten
Ingrediėnten (4 pers) n 2
gelatineblaadjes (2gr) n 1
busseltje groene asperges n 220
ml room n ½ bosje
basilicum n 2 eetlepels
citroensap n grof zeezout n ½ bosje
marjolein n 250
ml melk n 5 eetlepels
olijfolie n ½ bosje
oregano n peper |
|
Bereiding
n Schil
de asperges en snijd de houterige uiteinden van de asperges af
n Snijd
de punten af en versnijd de rest in kleine stukjes
n Laat
de melk en de room 15 minuutjes zachtjes trekken met de kruiden
n Verwijder
de kruiden uit de room en gaar de aspergestukjes in ongeveer 4 minuten in de
room
n Breng
op smaak met peper en zout
n Mixen
of blenden, zeven
n Gelatineblaadjes
weken in koud water, uitwringen en mengen met de nog warme aspergeroom
n Volledig laten oplossen
n Vormpjes
of timbaaltjes inwrijven met wat olijfolie
n Vul
deze met de aspergeroom en laten opstijven in de koelkast
n Blancheer
de aspergepunten in kokend water, afspoelen in ijswater (voor de kleur)
n Leg
de aspergepunten bovenop de panna cotta
potjes als ze al half opgesteven zijn (dit kan je testen door even met de
potjes te wiebelen)