Soepje van venkel met
carpaccio van piepkuikenborst |
Ingrediënten (16 pers) n 4
licht gegaarde borsten van piepkuiken n 4
gerookte palingfilets, in brunoise gesneden n 16
zwarte olijven, in schijfjes gesneden Ingrediënten venkelsoepje n 4
venkelknollen, in stukken gesneden n 2
ajuinen, versnipperd n 8
dl melk n 8
dl room n 1
koffielepels anijszaadjes n 5
dl gevogeltefond Ingrediënten tomatensorbet n 4
sjalotten n 4
tenen look n 40
gr glucose n 2
liter tomatensap n Peper en zout |
|
Bereiding
n Tomatensorbet
n Stoof
de sjalot met de fijn geperste lookteentje eventjes aan in olijfolie
n Blus
met het tomatensap
n Doe er de glucose bij en kruid met peper en
zout
n Draai de sorbet af in een ijsmachine.
n Venkelsoepje
n Stoof
de ajuin aan
n Voeg
er de gesneden venkel aan toe samen met de anijszaadjes
n Bevochtig
met de melk, de room en de gevogeltefond
n Zet
op een laag vuurtje tot de venkel klaar is
n Mix
het mengsel en giet door een fijne puntzeef
n Laat
afkoelen en giet vervolgens in diepe borden
n Bekleed
het bord met schijfjes gevogelteborst, olijven, gerookte paling en de sorbet
van tomaat