Witloofschuitje met feestvulling

 

Bereidingstijd : 30 minuten

 

IngrediŽnten (4 pers)

n   3 mooie witloofstronkjes

n   50 gr roquefort

n   10 witte druiven

n   10 walnoten

n   Ĺ rijpe avocado

n   50 gr gerookte zalm

n   3 eetlepels citroensap

n   50 gr parmaham

n   2 verse vijgen

n   2 eetlepels Bertolli extra vergine

n   verse munt of basilicum

 

Witloofschuitjes met feestvulling

 

Bereiding

n   Scheur de bladeren los van de witloofstruikjes

n   Snijd de roquefort in blokjes, halveer de druiven, verkruimel de walnoten en meng alles

n   Snijd de avocado in blokjes en de gerookte zalm in reepjes

n   Meng met het citroensap

n   Snijd de vijgen in 8 partjes en de ham in smalle reepjes

n   Meng dit in een kommetje met de olijfolie, citroensap, munt en/of basilicum

n   Vul de witloofblaadjes met de mengsels

n   Schik ze op een mooie schaal

n   Lekker bij een soepje en met een glas witte wijn

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen