Cannelloni van gemarineerde zalm met zure appel en avocado

 

Bereidingstijd : 30 minuten

 

Ingrediënten (12 pers)

n   10 gr gedroogde roze bessen

n   1 dl slagroom

n   200 gr appels Granny Smith

n   200 gr avocado

n   4 takjes dille

n   3 limoenen

n   300 gr zalmfilet

n   2 dl olijfolie

 

Cannelloni van gemarineerde zalm met zure appel  (2)

 

Bereiding

n   Snijd de zalm in dunne plakjes en kruid met fijn zeezout; roze bessen en peper van de molen

n   Besprenkel met olijfolie en plaats in de koelkast

n   Snijd de zure appel en de avocado in kleine blokjes en vermeng met limoensap en wat olijfolie

n   Vul de zalmplakjes op met de mengeling en rol op in plastiekfolie

n   Klop de room op en smaak af met limoensap, peper van de molen en zout

n   Garneer kleine aperitiefbordjes met fijne lijntje limoenemulsie

n   Schik de canneloni in het midden van het bord en garneer met een topje stijve, room en een takje dille

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen