Nage van Sint-Jakobsvruchten met zachte mosterd

 

IngrediŽnten (4 pers)

n   1 sjalot

n   4 appelsienen

n   4 grote Sint-Jakobsvruchten (coquilles) of 6 middelmatige

n   witte peper

n   30 gr boter

n   1 eetlepel Amora mosterd

 

 

Nage%20de%20Saint%20Jacques_web_groot

 

Bereiding

n   Schil de sjalot en hak ze fijn

n   Pers de appelsienen

n   Laat het sap met de ui koken en filter

n   Snijd de coquilles in 4 schijfjes (3 als het kleine zijn)

n   Giet het sap in een kookpot en breng aan de kook

n   Kruid met zout en witte peper

n   Doe dan de schijfjes coquilles in het vocht

n   Als het vocht begint te sudderen, zet het vuur af

n   Voeg margarine toe en schud met de pan voor een betere vermenging

n   Voeg daarna de mosterd toe

n   Proef of het genoeg gekruid is en schik ze in verrines

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen