Bietjessoep met hartcroutons |
Ingrediënten (5 pers) n
3 eetlepels
boter n
400 gr
geraspte bietjes n
1 eetlepel
tomatenpuree n
200 gr
mascarpone n
1 pot bouillon
met kippenvlees (AH-340 ml) n
1 theelepel
suiker n
5 sneetjes
witbrood Extra n
hartvormpje (±
3 cm, andere vormen mogen ook) |
|
Bereiding
n In
soeppan helft van boter verhitten
n Bietjes
hierin 5 minuten al omscheppend op middelhoog vuur bakken
n Laatste
minuut tomatenpuree en helft van mascarpone erdoor roeren en meebakken
n Bouillon
(inclusief kippenvlees) en 750 ml water erbij schenken en geheel aan de kook
brengen
n Soep
op smaak brengen met peper en eventueel suiker
n Soep
op laag vuur met deksel op pan 15 minuten laten doorkoken
n Intussen
met vormpje uit elke snee brood 2 hartjes steken
n Brood
aan beide zijden met rest van boter besmeren
n In
koekenpan met antiaanbaklaag broodhartjes aan beide zijden krokant en goudbruin
bakken
n Even
op rooster laten uitdampen en elk hart aan één zijde met rest van mascarpone
besmeren
n Soep
over vijf diepe borden verdelen. In ieder bord 2 hartjescroutons leggen