Bietjessoep met hartcroutons

 

Ingrediënten (5 pers)

n   3 eetlepels boter

n   400 gr geraspte bietjes

n   1 eetlepel tomatenpuree

n   200 gr mascarpone

n   1 pot bouillon met kippenvlees (AH-340 ml)

n   1 theelepel suiker

n   5 sneetjes witbrood

Extra

n   hartvormpje (± 3 cm, andere vormen mogen ook)

 

 

Bereiding

n   In soeppan helft van boter verhitten

n   Bietjes hierin 5 minuten al omscheppend op middelhoog vuur bakken

n   Laatste minuut tomatenpuree en helft van mascarpone erdoor roeren en meebakken

n   Bouillon (inclusief kippenvlees) en 750 ml water erbij schenken en geheel aan de kook brengen

n   Soep op smaak brengen met peper en eventueel suiker

n   Soep op laag vuur met deksel op pan 15 minuten laten doorkoken

n   Intussen met vormpje uit elke snee brood 2 hartjes steken

n   Brood aan beide zijden met rest van boter besmeren

n   In koekenpan met antiaanbaklaag broodhartjes aan beide zijden krokant en goudbruin bakken

n   Even op rooster laten uitdampen en elk hart aan één zijde met rest van mascarpone besmeren

n   Soep over vijf diepe borden verdelen. In ieder bord 2 hartjescroutons leggen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen