Sorbettorentje met amaretto

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   ± 4 dl frambozensorbet

n    ± 4 dl citroensorbet

n   8 rochers

n   4 eetlepels amaretto (of andere likeur zoals bv. Grand Marnier)

n   2 eetlepels amandelschilfers

 

 

sorbetttorentje met amaretto

 

Bereiding

n   Schik de rochers in een plat bord en lepel er de amaretto over

n   Laat ½  uur staan en plet grof met een vork

n   Rooster de amandelschilfers kort goudbruin in een wok of in een pan met antiaanbaklaag

n   Haal uit de pan

n   Vul 4 hoge plastic bekertjes voor de helft met citroensorbet

n   Verdeel er de geplette rochers over

n   Vul aan met frambozensorbet en strijk glad

n   Plaats de bekertjes gedurende minstens 2 uur in de diepvries

n   Afwerking

n   Hou elk bekertje 2 ą 3 tellen in een kom heet water en stort de sorbet in het midden van een bord

n   Strooi er de geroosterde amandelschilfers over en dien op met een droog koekje

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen