Pittige wintergroentesoep

 

Ingrediėnten (4 pers.)

n       200 gr runder- of lamsgehakt

n       2 theelepels komijnzaadjes, gekneusd

n       4 eetlepels fijngesneden koriander

n       zout, peper

n       3 eetlepels olie

n       1 grote ui, fijngesneden

n       1½ liter kippenbouillon (van tablet)

n       200 gr aardappels, geschild, in blokjes van 1 cm

n       300 gr winterwortel*, in blokjes van 1 cm

n       300 gr gepelde diepvries tuinbonen

n       2 (gedroogde) rode pepers in ringetjes

 

* of vervang de helft van de winterwortel door blokjes pompoen of knolselderij

 

Bereiding

n       Gehakt mengen met komijn, 2 eetlepels koriander, zout en peper

n       Hiervan balletjes van 2 cm draaien

n       In grote pan olie verhitten en gehaktballetjes op hoog vuur 2 ą 3 minuten omscheppend bakken

n       Gehaktballetjes uit pan nemen

n       In achtergebleven olie ui ±5 minuten bakken

n       Bouillon aan de kook brengen

n       Gehaktballetjes, aardappel, wortel, tuinbonen en rode pepers toevoegen

n       Soep aan de kook brengen, vuur temperen en soep ± 30 minuten koken

n       2 eetlepels koriander toevoegen

n       Soep op smaak brengen met zout en peper

n       Soep eventueel garneren met rode pepers

n       Lekker met grof brood

 

Culinaire Kookclub Houthalen