Pittige wintergroentesoep |
Ingrediėnten
(4 pers.)
n 200 gr runder- of lamsgehakt
n 2 theelepels komijnzaadjes, gekneusd
n 4 eetlepels fijngesneden koriander
n zout, peper
n 3 eetlepels olie
n 1 grote ui, fijngesneden
n 1½ liter kippenbouillon (van tablet)
n 200 gr aardappels, geschild, in
blokjes van 1 cm
n 300 gr winterwortel*, in blokjes van
1 cm
n 300 gr gepelde diepvries tuinbonen
n 2 (gedroogde) rode pepers in
ringetjes
* of vervang de helft van de
winterwortel door blokjes pompoen of knolselderij
Bereiding
n Gehakt mengen met komijn, 2
eetlepels koriander, zout en peper
n Hiervan balletjes van 2 cm draaien
n In grote pan olie verhitten en
gehaktballetjes op hoog vuur 2 ą 3 minuten omscheppend bakken
n Gehaktballetjes uit pan nemen
n In achtergebleven olie ui ±5 minuten
bakken
n Bouillon aan de kook brengen
n Gehaktballetjes, aardappel, wortel,
tuinbonen en rode pepers toevoegen
n Soep aan de kook brengen, vuur
temperen en soep ± 30 minuten koken
n 2 eetlepels koriander toevoegen
n Soep op smaak brengen met zout en
peper
n Soep eventueel garneren met rode
pepers
n Lekker met grof brood