Visragout in deegbakje |
Ingrediënten
(4 pers)
n 6 plakjes diepvries bladerdeeg,
ontdooid
n 1 ei losgeklopt
n 30 gr boter of margarine
n 30 gr bloem
n 5 dl visbouillon (van tablet)
n 1¼ dl slagroom
n 200 gr grof gesneden groene groenten
(courgette, broccoliroosjes, reepjes wilde spinazie0
n zout, peper
n 150 gr koolvisfilet, in reepjes
n 150 gr verse zalmfilet, in reepjes
n 100 gr grote roze garnalen
n 2 eetlepels gesneden bieslook
n 2 eetlepels grof gesneden peterselie
n 1 theelepel fijn gesneden dragon1/2
à 1 eetlepel limoensap
n 4 takjes dille
n 4 ronde vormpjes van ± 12 cm Ø,
ingevet
n bakpapier
n steunvulling (bv oude peulvruchten
Bereiding
n Oven voorverwarmen op 200°C
n Deegplakjes op elkaar leggen en
uitrollen tot cirkel van ± 30cm Ø
n Uit deeg 4 cirkels van 15 cm Ø
snijden en vormpjes met deeg bekleden
n Randen van deeg inknippen en
deegbodems met vork regelmatig inprikken
n Bakpapier met steunvulling in
vormpjes doen
n Deegrand met losgeklopt ei
bestrijken en deegbakjes in midden van oven ± 15minuten bakken
n Steunvulling en papier verwijderen
en bakjes nog ± 10 minuten bakken
n Vormpjes verwijderen
n Boter smelten, bloem erdoor roeren
en ± 2 minuten laten bakken
n Bouillon en slagroom toevoegen en
tot gladde saus roeren
n Saus op zacht vuur ± 10 minuten
laten koken
n Groenten in ruim kokend water met
zout beetgaar koken (courgette, broccoli en peultjes 4 à 5 minuten, spinazie ½
minuut)
n Visreepjes door saus roeren en
hierin ± 4 minuten laten garen
n Garnalen, groenten, bieslook,
peterselie en dragon door saus roeren en gerecht op smaak brengen met zout,
peper en limoensap
n Deegvormpjes met ragout vullen en
garneren met takjes dille