Visragout in deegbakje

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid

n       1 ei losgeklopt

n       30 gr boter of margarine

n       30 gr bloem

n       5 dl visbouillon (van tablet)

n       1¼ dl slagroom

n       200 gr grof gesneden groene groenten (courgette, broccoliroosjes, reepjes wilde spinazie0

n       zout, peper

n       150 gr koolvisfilet, in reepjes

n       150 gr verse zalmfilet, in reepjes

n       100 gr grote roze garnalen

n       2 eetlepels gesneden bieslook

n       2 eetlepels grof gesneden peterselie

n       1 theelepel fijn gesneden dragon1/2 à 1 eetlepel limoensap

n       4 takjes dille

n       4 ronde vormpjes van ± 12 cm Ø, ingevet

n       bakpapier

n       steunvulling (bv oude peulvruchten

 

 

Bereiding

n       Oven voorverwarmen op 200°C

n       Deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot cirkel van ± 30cm Ø

n       Uit deeg 4 cirkels van 15 cm Ø snijden en vormpjes met deeg bekleden

n       Randen van deeg inknippen en deegbodems met vork regelmatig inprikken

n       Bakpapier met steunvulling in vormpjes doen

n       Deegrand met losgeklopt ei bestrijken en deegbakjes in midden van oven ± 15minuten bakken

n       Steunvulling en papier verwijderen en bakjes nog ± 10 minuten bakken

n       Vormpjes verwijderen

n       Boter smelten, bloem erdoor roeren en ± 2 minuten laten bakken

n       Bouillon en slagroom toevoegen en tot gladde saus roeren

n       Saus op zacht vuur ± 10 minuten laten koken

n       Groenten in ruim kokend water met zout beetgaar koken (courgette, broccoli en peultjes 4 à 5 minuten, spinazie ½ minuut)

n       Visreepjes door saus roeren en hierin ± 4 minuten laten garen

n       Garnalen, groenten, bieslook, peterselie en dragon door saus roeren en gerecht op smaak brengen met zout, peper en limoensap

n       Deegvormpjes met ragout vullen en garneren met takjes dille

 

Culinaire Kookclub Houthalen