Stamppot à la Bourguignonne
|
Ingrediënten
(4 pers)
n 400 gr aardappelen
n 100 gr spruitjes
n 100 gr groene kool
n 150 gr prei
n 1 takje selder
n 150 gr knolselder
n Solo
n peper en zout
n muskaatnoot
n dille
n 2 dl water
n 4 blinde vinken van 160 gr elk
n 2 fijngesnipperde dikke uien
n 2 dl runds- of kalfsfond
n ev. Maïszetmeel
Ingrediënten
voor het garnituur
n 1 eetlepel gehakte peterselie
n enkele selderblaadjes
Bereiding
n Schil de aardappelen en snij ze in
stukjes
n Reinig de spruitjes, de groene kool,
de prei, het takje selder, de knolselder
n Snij al deze groenten in grove
stukken
n Leg de aardappelstukjes onderaan in
een kookpot en leg daarop al de andere groenten
n Plaats een flinke noot Solo bovenop
de groenten en kruid met peper, zout en muskaatnoot en dille
n Giet er het water op en laat dit
alles zachtjes 35 à 40 min onder deksel gaar sudderen tot al het water verdampt
is en de groenten gaar zijn
n Pureer de bereiding grof en breng
nogmaals op smaak met peper en zout
n Bak ondertussen de blinde vinken aan
alle zijden in een nootje Solo
n Voeg er de zeer versnipperde uien
bij
n Giet er de fond over en laat het
vlees en de saus zachtjes sudderen
n Ga de kruiding na en bindt de saus
eventueel met wat water en maïszetmeel
n Schik op het bord een flinke schep
Bourgondische stamppot en leg er een blinde vink bij
n Overgiet met de uiensaus
n Strooi wat peterselie over het vlees
n Versier de stamppot met een
selderblaadje
n Schenk hierbij een fris biertje