Stamppot à la Bourguignonne

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       400 gr aardappelen

n       100 gr spruitjes

n       100 gr groene kool

n       150 gr prei

n       1 takje selder

n       150 gr knolselder

n       Solo

n       peper en zout

n       muskaatnoot

n       dille

n       2 dl water

n       4 blinde vinken van 160 gr elk

n       2 fijngesnipperde dikke uien

n       2 dl runds- of kalfsfond

n       ev. Maïszetmeel

 

Ingrediënten voor het garnituur

n       1 eetlepel gehakte peterselie

n       enkele selderblaadjes

 

 

Bereiding

n       Schil de aardappelen en snij ze in stukjes

n       Reinig de spruitjes, de groene kool, de prei, het takje selder, de knolselder

n       Snij al deze groenten in grove stukken

n       Leg de aardappelstukjes onderaan in een kookpot en leg daarop al de andere groenten

n       Plaats een flinke noot Solo bovenop de groenten en kruid met peper, zout en muskaatnoot en dille

n       Giet er het water op en laat dit alles zachtjes 35 à 40 min onder deksel gaar sudderen tot al het water verdampt is en de groenten gaar zijn

n       Pureer de bereiding grof en breng nogmaals op smaak met peper en zout

n       Bak ondertussen de blinde vinken aan alle zijden in een nootje Solo

n       Voeg er de zeer versnipperde uien bij

n       Giet er de fond over en laat het vlees en de saus zachtjes sudderen

n       Ga de kruiding na en bindt de saus eventueel met wat water en maïszetmeel

n       Schik op het bord een flinke schep Bourgondische stamppot en leg er een blinde vink bij

n       Overgiet met de uiensaus

n       Strooi wat peterselie over het vlees

n       Versier de stamppot met een selderblaadje

n       Schenk hierbij een fris biertje

 

Culinaire Kookclub Houthalen