Verleidelijke chocoladetaart

 

 

Ingrediënten (12 pers)

n       4 eetlepels sterke koffie

n       250 gr ongezoete chocolade

n       150 gr boter

n       150 gr fijne suiker

n       4 eieren, gesplitst

n       450 gr bloem, gezeefd

n       1 theelepel bakpoeder

n       taartvorm van 25cm Ø

 

Ingrediënten voor het chocoladeglazuur

n       2 eetlepels boter

n       75 gr pure chocolade

n       6 eetlepels room

n       200 gr poedersuiker, gezeefd

n       1 theelepel vanille-essence

 

 

Bereiding

n       Verwarm de oven voor op 160°C

n       Vet de taartvorm in en bestuif met bloem

n       Smelt in een pannetje de chocolade in de koffie op laag vuur

n       Zet het pannetje au bain-marie, doe er de boter bij en roer tot alles gesmolten is

n       Roer er de suiker door

n       Klop er één voor één de eierdooiers door

n       Zeef de bloem met het bakpoeder en meng door het beslag

n       Klop de eiwitten luchtig stijf en roer ¼ ervan ook door het beslag

n       Giet het beslag in de vorm en zet deze 40 à 50 min in de voorverwarmde oven, tot de taartrand van de vorm af staat

n       Laat 10 minuten afkoelen

n       Doe de ingrediënten voor het glazuur in een pan

n       Klop op laag vuur tot een glas mengsel

n       Laat wat afkoelen

n       Bestrijk de taart met het nog warme glazuur en werk af naar eigen fantasie

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen