Lasagne met
rivierkreeftjes en champignons |
Ingrediënten (6 pers) n
250 gr vers lasagnedeeg n
150 gr rivierkreeftenvlees n
250 gr champignons n
3 à 4 tomaten n
140 gr pestosaus alla genovese n
5 eetlepels boter n
1 dl lichte room n
250 gr geraspte mozzarella n
4 eetlepels bloem n
4 dl vetarme visbouillon (½ blokje opgelost in 4 dl
heet water) n
peper en zout |
|
Bereiding
n Snij
de champignons fijn
n Smelt
1 eetlepel boter en stoof de champignons 5 minuten terwijl u roert
n Kruid
met peper en zout
n Snij
de tomaten in fijne schijfjes
n Maak de witte saus
n
Smelt 4 eetlepels boter in een kookpot en roer er de bloem
door
n
Laat even drogen op het vuur en leng al roerend aan
met de visbouillon tot een lichtgebonden saus
n
Voeg de lichte room toe
n
Kruid met peper en zout naar smaak
n Neem
een ovenschaal met de grootte van de lasagnevellen (22 x 16 cm) U kan
de lasagnevellen ook op maat van de schaal snijden
n Giet een fijn laagje saus in de schotel en leg
er 1 lasagnevel op
n Bestrijk
met pestosaus en verdeel er de helft van de tomatenschijfjes over
n Bestrooi
met geraspte mozzarella
n Leg
opnieuw 1 laagje lasagnevellen in de schotel, bestrijk met pestosaus en bedek
met champignons
n Overgiet
met saus en bedek met een derde laag lasagnevellen
n Bestrijk
de lasagne nog eens met pestosaus, verdeel er de rivierkreeftjes over en
overgiet met saus
n Bedek
met een vierde laag lasagne
n Bestrijk
met pestosaus en bedek met de rest van de tomaten en een beetje mozzarella
n Sluit
af met een vijfde laag lasagne en de rest van de witte saus
n Bestrooi
met de rest van de kaas
n Zet
in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten
n Serveer
onmiddellijk met stokbrood
Wijntip
n Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. ClassicoMoncaro - Italië