Lasagne met rivierkreeftjes en champignons

 

Ingrediënten (6 pers)

n   250 gr vers lasagnedeeg

n   150 gr rivierkreeftenvlees

n   250 gr champignons

n   3 à 4 tomaten

n   140 gr pestosaus alla genovese

n   5 eetlepels boter

n   1 dl lichte room

n   250 gr geraspte mozzarella

n   4 eetlepels bloem

n   4 dl vetarme visbouillon (½ blokje opgelost in 4 dl heet water)

n    peper en zout

 

lasagne rivierkreeftjes en champignons

 

Bereiding

n   Snij de champignons fijn

n   Smelt 1 eetlepel boter en stoof de champignons 5 minuten terwijl u roert

n   Kruid met peper en zout

n   Snij de tomaten in fijne schijfjes

n   Maak de witte saus

n   Smelt 4 eetlepels boter in een kookpot en roer er de bloem door

n   Laat even drogen op het vuur en leng al roerend aan met de visbouillon tot een lichtgebonden saus

n   Voeg de lichte room toe

n   Kruid met peper en zout naar smaak

n   Neem een ovenschaal met de grootte van de lasagnevellen (22 x 16 cm) U kan de lasagnevellen ook op maat van de schaal snijden

n    Giet een fijn laagje saus in de schotel en leg er 1 lasagnevel op

n   Bestrijk met pestosaus en verdeel er de helft van de tomatenschijfjes over

n   Bestrooi met geraspte mozzarella

n   Leg opnieuw 1 laagje lasagnevellen in de schotel, bestrijk met pestosaus en bedek met champignons

n   Overgiet met saus en bedek met een derde laag lasagnevellen

n   Bestrijk de lasagne nog eens met pestosaus, verdeel er de rivierkreeftjes over en overgiet met saus

n   Bedek met een vierde laag lasagne

n   Bestrijk met pestosaus en bedek met de rest van de tomaten en een beetje mozzarella

n   Sluit af met een vijfde laag lasagne en de rest van de witte saus

n   Bestrooi met de rest van de kaas

n   Zet in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten

n   Serveer onmiddellijk met stokbrood

 

Wijntip

n   Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. ClassicoMoncaro - Italië

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen