Lentesoep met ’n krokantje

 

Bereidingstijd :

 

Ingrediënten (6 pers)

n   1soepkip

n   1 pakje groene asperges

n   1 pakje babymaïskolven (overlangs gehalveerd)

n   1 pakje minicourgettes (overlangs gehalveerd)

n   1wortel (grof gesneden)

n   1 bosje jonge wortelen (in staafjes)

n   1 takje selder (grof gesneden)

n   1prei (grof gesneden)

n   2 eetlepels melk

n   3 plakjes bladerdeeg (diepvries)

n   2 eetlepels maanzaad

n   2 eetlepls sesamzaden

n   peterselie (gehakt)

n   zout en peper

 

lentesoep-met-n-krokantje

 

Bereiding

n   Snij wortel, prei en selder grof

n   Maak de groenten schoon

n   Snij de wortelen in staafjes, halveer de courgettes en de babymaïs overlangs, laat de asperges heel

n   Verwarm de oven voor op 180°C

n   Doe de kip in een pan met de grof gesneden groenten

n   Schenk er water bij tot alles onder staat

n   Kruid met peper en zout en breng aan de kook

n   Laat 2 uur trekken (schep het eventuele schuim af)

n   Haal de kip uit de soep (ze kan voor een ander gerecht gebruikt worden, bijvoorbeeld vol-au-vent) en zeef de bouillon

n   Laat het bladerdeeg ontdooien

n   Snij het in repen van 1,5 cm

n   Bestrijk ze met melk en haal de helft door maanzaadjes, de andere door sesamzaadjes

n   Bak ze gedurende 15 minuten in de oven

n   Laat afkoelen

n   Zet de bouillon weer op het vuur

n   Doe er de groenten bij en laat een paar minuten koken, tot de groenten beetgaar zijn

n   Kruid naar smaak met peper en zout

n   Serveer de soep met vers gehakte peterselie en de bladerdeegstengels

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen