Lentesoep met ’n krokantje |
Bereidingstijd
:
Ingrediënten (6 pers) n 1soepkip n 1
pakje groene asperges n 1
pakje babymaïskolven (overlangs gehalveerd) n 1
pakje minicourgettes (overlangs gehalveerd) n 1wortel
(grof gesneden) n 1
bosje jonge wortelen (in staafjes) n 1
takje selder (grof gesneden) n 1prei
(grof gesneden) n 2 eetlepels
melk n 3
plakjes bladerdeeg (diepvries) n 2 eetlepels
maanzaad n 2 eetlepls sesamzaden n peterselie (gehakt) n zout en peper |
|
Bereiding
n Snij
wortel, prei en selder grof
n Maak
de groenten schoon
n Snij
de wortelen in staafjes, halveer de courgettes en de babymaïs overlangs, laat
de asperges heel
n Verwarm
de oven voor op 180°C
n Doe
de kip in een pan met de grof gesneden groenten
n Schenk
er water bij tot alles onder staat
n Kruid
met peper en zout en breng aan de kook
n Laat
2 uur trekken (schep het eventuele schuim af)
n Haal
de kip uit de soep (ze kan voor een ander gerecht gebruikt worden, bijvoorbeeld
vol-au-vent) en zeef de bouillon
n Laat
het bladerdeeg ontdooien
n Snij
het in repen van 1,5 cm
n Bestrijk
ze met melk en haal de helft door maanzaadjes, de andere door sesamzaadjes
n Bak
ze gedurende 15 minuten in de oven
n Laat
afkoelen
n Zet
de bouillon weer op het vuur
n Doe
er de groenten bij en laat een paar minuten koken, tot de groenten beetgaar
zijn
n Kruid
naar smaak met peper en zout
n Serveer
de soep met vers gehakte peterselie en de bladerdeegstengels