Zalm in papillot met venkel, rode ui, zeekraal en courgette

 

Bereidingstijd : 35 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   4 zalmhaasjes

n   1 venkel

n   1 courgette

n   2 rode uien

n   100 gr zeekraal

n   20 cl witte wijn

n   1 eetlepel grof gemalen gemengde peperbolletjes

n   zeezout

n   4 eetlepels olijfolie

n   4 vellen aluminiumfolie

 

Zalm in papillot met venkel, rode ui, zeekraal en courgette

 

Bereiding

n   Snijd de venkel, courgette en rode ui in dunne plakjes

n   Blancheer kort de zeekraal en verfris onder koud stromend water

n   Vet de vellen aluminiumfolie lichtjes in en plaats telkens de zalmhaasjes in het midden

n   Verdeel de groenten over de vier zalmhaasjes, kruid met grof gemalen pepermengeling en zeezout

n   Druppel 1 eetlepel olijfolie over elke zalmhaas

n   Vouw de zijkanten van de folie naar boven toe en verdeel de witte wijn over de pakketjes

n   Vouw nu de pakketjes dicht en sluit ze stevig af

n   Plaats de pakketjes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten

n   Serveer ze zo op de borden maar laat de pakketjes dicht tot ze op tafel staan

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen