Tongrolletje in romig
aspergesoepje |
Ingrediënten (4 pers) n
4 hondstongrolletjes (diepvries, Kelvin) n
150 gr noordzeegarnalen n
400 gr asperges n
4 eetepelels fijngesnipperd
bieslook n
sap
van ½ citroen n
2 dl lichte room n
½ dl witte wijn n
1 liter visbouillon n
peper en
zout |
|
Bereiding
n Schil
verse asperges met een dunschiller van top naar voet en verwijder het harde
uiteinde
n Snij de asperges in
stukken
n Hou
van de puntjes 3 cm over
n Breng
de visbouillon aan de kook en laat de asperges 15 minuten gaar worden
n Haal
ze uit de bouillon met een schuimspaan (hou de puntjes apart voor de
versiering)
n Doe
in een hoge beker samen met 3 dl bouillon en mix alles
n Dep
de garnalen ontdooien goed droog
n Breng
1 liter lichtgezouten water aan de kook in een
kookpot
n Leg
er een rooster over en schik er de hondstongrolletjes op
n Kruid
met peper en zout en besprenkel met het citroensap
n Dek
de kookpot af en stoom 15 à 20 minuten. gaar
(afhankelijk van de dikte van de tongrolletjes)
n Voeg
de laatste 3 minuten van de stoomtijd de aspergepunten toe om ze te verwarmen
n Breng
ondertussen de aspergebouillon aan de kook
n Giet
er de witte wijn en de room bij
n Laat
nog even zonder deksel gaar worden op een zacht vuur
n Breng
indien nodig verder op smaak met peper en zout
n Voeg
op het einde de garnalen en het fijngesnipperde bieslook toe
n Giet
het aspergeroomsoepje in diepe borden en leg er in het midden een
hondstongrolletje in
n Garneer
met de aspergepunten en verwarmde fleurons (bladerdeegmaantjes)
Tip
n Ook lekker
als hoofdgerecht. De hoeveelheid asperges blijft hetzelfde. Reken wel 2 à 3
hondstongrolletjes per persoon. Geef er een bolletje aardappelpuree bij.
Wijntip
n Viré-Clessé A.C.Vieilles
VignesCave de Viré
Biertip
n Hopus blond bier