Tongrolletje in romig aspergesoepje

 

Ingrediënten (4 pers)

n   4 hondstongrolletjes (diepvries, Kelvin)

n   150 gr noordzeegarnalen

n   400 gr asperges

n   4 eetepelels fijngesnipperd bieslook

n   sap van ½  citroen

n   2 dl lichte room

n   ½  dl witte wijn

n   1 liter visbouillon

n   peper en zout

 

tongrolletje in romig aspergesoepje

 

Bereiding

n   Schil verse asperges met een dunschiller van top naar voet en verwijder het harde uiteinde

n   Snij de  asperges in stukken

n   Hou van de puntjes 3 cm over

n   Breng de visbouillon aan de kook en laat de asperges 15 minuten gaar worden

n   Haal ze uit de bouillon met een schuimspaan (hou de puntjes apart voor de versiering)

n   Doe in een hoge beker samen met 3 dl bouillon en mix alles

n   Dep de garnalen ontdooien goed droog

n   Breng 1 liter lichtgezouten water aan de kook in een kookpot

n   Leg er een rooster over en schik er de hondstongrolletjes op

n   Kruid met peper en zout en besprenkel met het citroensap

n   Dek de kookpot af en stoom 15 à 20 minuten. gaar (afhankelijk van de dikte van de tongrolletjes)

n   Voeg de laatste 3 minuten van de stoomtijd de aspergepunten toe om ze te verwarmen

n   Breng ondertussen de aspergebouillon aan de kook

n   Giet er de witte wijn en de room bij

n   Laat nog even zonder deksel gaar worden op een zacht vuur

n   Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout

n   Voeg op het einde de garnalen en het fijngesnipperde bieslook toe

n   Giet het aspergeroomsoepje in diepe borden en leg er in het midden een hondstongrolletje in

n   Garneer met de aspergepunten en verwarmde fleurons (bladerdeegmaantjes)

 

Tip

n   Ook lekker als hoofdgerecht. De hoeveelheid asperges blijft hetzelfde. Reken wel 2 à 3 hondstongrolletjes per persoon. Geef er een bolletje aardappelpuree bij.

 

Wijntip

n   Viré-Clessé A.C.Vieilles VignesCave de Viré

 

Biertip

n   Hopus blond bier

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen