Courgettepakje met scampi en tomatencoulis |
Aperatiefhapje
Bereidingstijd:
20 minuten
Ingrediënten (12 pers) n
1 courgette n
4 eetlepels Solo Vloeibaar n
1 eetlepel olijfolie n
1 teentje knoflook n
1 sjalot n
3 tomaten n
12 gepelde scampi |
|
Bereiding
n Breng 2 liter gezouten water aan de
kook in een kookpot
n Was de courgette en snijd hem in
fijne linten met een dunschiller
n Blancheer de linten 1 minuut in het
kokende water
n Giet voorzichtig af en verfris onder
koud stromend water
n Laat de courgettelinten uitlekken en
dep ze droog met keukenpapier
n Schik ze op een platte schaal
n Kruid ze met peper en zout en
besprenkel met olijfolie
n Ontvel de tomaten door ze kort in
kokend water onder te dompelen en te doen schrikken onder koud water
n Verwijder de zaadjes en snijd de
tomaten in blokjes
n Pel de sjalot en het knoflookteentje
en snipper ze fijn
n Verhit een kookpot, voeg 2 eetlepels
Solo vloeibaar toe en stoof er de sjalot samen met de knoflook glazig in
n Voeg de tomatenblokjes toe en laat
alles een tiental minuutjes zacht stoven
n Kruid met peper en zout
n Verwijder indien nodig het zwarte
darmkanaal van de scampi
n Verhit een antikleefpan,
voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe en bak de scampi een tweetal minuutjes aan
beide kanten
n Wikkel elke scampi in een of twee
courgettelinten
n Serveer de scampi-courgetterolletjes
in kleine schaaltjes op een bodempje van de warme tomatencouli