Vitello tonnato |
Ingrediënten (4 pers) n
800 gr kalfsvlees n
3 liter kippenbouillon n
½ liter
droge witte wijn n
1 wortel n
2 uien n
2 tot 4 kruidnagels n
1 taakje rosmarijn n
5 laurier blaadjes n
zout n
zwarte
peperbolletjes Ingrediënten voor de saus n 3
eierdooiers n ½ citroen n 2
dl arachideolie n 200
gr tonijn uit blik in eigen nat n 6
ansjovisfilets n 50
gr kappertjes n 2 eetlepels
kookvocht n 1 snuifje
zeezout n peper Ingrediëntenvoor garnering n 2 eetlepels kappertjes |
|
Bereiding
n Vlees
n Bouillon
klaarmaken
n De
groenten wassen en in grove stukken snijden
n De
groenten in een kookpot doen, leg het vlees erbij
n Giet
er de wijn over en dan het vlees bedekken met de boullion
n Laat
het vlees voor 1½ uur op zacht vuur garen
n Daarna
het vlees uithalen en laten afkoelen
n Saus
n Neem
een hoge beker en doe er de eidooiers in
n Voeg
het sap van de citroen toe en een scheutje kookvocht van het kalfsvlees
n Olie
toe voegen
n Plaats
de staafmixer in de beker en mix alle ingrediënten tot een gladde mayonaise
n Giet
het vocht van de tonijn weg en voeg het aan de mayonaise
n Mix
de saus glad en voeg daarna de ansjovisfilets en de kappertjes toe
n Mix
opnieuw
n Voeg
naar smaak wat extra citroensap, zout en wat peper van de molen en mix de
laatste keer
n Schenk
de saus in een kom
n Afdekken
met folie
n Afwerking
n Vlees
in zeer dunne plakjes snijden
n Schik
op een platte bord de sneetjes vlees
n Lepel
er wat tonijnsaus over
Werk af met kappertjes en rucola