Papillot van
kabeljauw met citroenpuree |
Ingrediėnten (4 pers) n
4 stukken kabeljauw 'filet pur n
2 preiwitten n
2 wortelen n
2 stengels witte selders n
2 tomaten n
1 onbehandelde citroen (bio) n
1 plantje dille n
12 takjes verse tijm n
600 gr aardappelen n
50 gr boter n
4 eetlepels zure room n
1 dl lichte room n
4 eetlepels Palm n
2 koffielepels dragon n
1 mespuntje nootmuskaat n
peper en zout n 1 scheutje melk (facultatief) |
|
Bereiding
n Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig
ontdooien en dep droog
n Snij de preiwitten in heel fijne
ringen
n Snij de wortelen in staafjes van 1
bij 5 cm
n Snij de selder in fijne reepjes
n Snij de tomaten in blokjes
n Schil de aardappelen en snij in
stukken
n Verwarm de oven 10 minuten voor op 220°C
n Verdeel ondertussen de preiringen
over 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens een kabeljauwfilet bovenop
n Kruid elk stuk vis met ½ koffielepel dragon,
peper en zout
n Verdeel er de stukjes wortel, selder
en tomaat over
n Vouw de papillot half dicht
n Giet 1 eetlepel bier over elke kabeljauwfilet
n Leg er telkens 3 eetlepels zure room
en 3 takjes tijm op
n Plooi de papillot dicht en laat
bovenaan een klein gaatje open
n Zet 40 minuten. in
de voorverwarmde oven
n Kook ondertussen de aardappelen 30
minuten gaar in lichtgezouten water
n Rasp de schil van de citroen (niet
het wit) en pers hem uit
n Hak de dille fijn (hou 4 takjes
apart voor de versiering)
n Giet de aardappelen af, laat
uitlekken en prak fijn
n Meng met de boter, de room, de citroenzeste, 1 eetlepel citroensap en de fijngehakte dille
n Kruid naar smaak met nootmuskaat,
peper en zout
n Voeg eventueel wat melk toe voor een
smeuļge puree
n Leg een vispapillot op elk bord en
geef er de citroenpuree bij.
n Garneer met een takje dille
Biertip
n PalmAmberbier
Wijntip
Le Peyrat BlancA.O.P. Graves