Papillot van kabeljauw met citroenpuree 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   4 stukken kabeljauw 'filet pur”

n   2 preiwitten

n   2 wortelen

n   2 stengels witte selders

n   2 tomaten

n   1 onbehandelde citroen (bio)

n   1 plantje dille

n   12 takjes verse tijm

n   600 gr aardappelen

n   50 gr boter

n   4 eetlepels zure room

n   1 dl lichte room

n   4 eetlepels Palm

n   2 koffielepels dragon

n   1 mespuntje nootmuskaat

n   peper en zout

n   1 scheutje melk (facultatief)

 

Papillot_van_kabeljauw_met_citroenpuree_p134_MR

Bereiding

n   Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog

n   Snij de preiwitten in heel fijne ringen

n   Snij de wortelen in staafjes van 1 bij 5 cm

n   Snij de selder in fijne reepjes

n   Snij de tomaten in blokjes

n   Schil de aardappelen en snij in stukken

n   Verwarm de oven 10 minuten  voor op 220°C

n   Verdeel ondertussen de preiringen over 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens een kabeljauwfilet bovenop

n   Kruid elk stuk vis met ½  koffielepel dragon, peper en zout

n   Verdeel er de stukjes wortel, selder en tomaat over

n   Vouw de papillot half dicht

n    Giet 1 eetlepel bier over elke kabeljauwfilet

n   Leg er telkens 3 eetlepels zure room en 3 takjes tijm op

n   Plooi de papillot dicht en laat bovenaan een klein gaatje open

n   Zet 40 minuten. in de voorverwarmde oven

n   Kook ondertussen de aardappelen 30 minuten gaar in lichtgezouten water

n   Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem uit

n   Hak de dille fijn (hou 4 takjes apart voor de versiering)

n   Giet de aardappelen af, laat uitlekken en prak fijn

n   Meng met de boter, de room, de citroenzeste, 1 eetlepel citroensap en de fijngehakte dille

n   Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout

n   Voeg eventueel wat melk toe voor een smeuļge puree

n   Leg een vispapillot op elk bord en geef er de citroenpuree bij.

n   Garneer met een takje dille

 

 

Biertip

n   PalmAmberbier

Wijntip

Le Peyrat BlancA.O.P. Graves

 

Culinaire Kookclub Houthalen