Eton mess met meringue en rood fruit

 

Eton mess is een Britse dessertklassieker op basis van meringue, rood fruit en opgeklopte room. Voor de feestdagen een versie met mascarpone, rood fruit en matcha meringue.

Bereidingstijd: 90 minuten

 

n   Meringue

IngrediŽnten rode vruchtenmengeling

n   Rode vruchten van het siezoen

n   1 sinaasappel

n   2 eetlepels maple syrup (of ahornsiroop)

IngrediŽnten mascarponemengeling

n   1 kg mascarpone (kamertemperatuur)

n   2 vanillestokjes

n   250 gr zure room

n   300 gr plattekaas

n   1 stuk witte chocolade (uit koelkast)

 

eton mess

 

Bereiding

n   Rode vruchtenmengeling

n   Doe de rode vruchtenmengeling in een kom

n   Voeg de sinaasappelzeste toe

n   Meng er de agavesiroop onder

n   Mascarponemengeling

n   Doe de mascarpone in een kom

n   Schraap het merg uit de vanillestokken en voeg toe aan de mascarpone

n   Klop los tot een gladde massa

n   Voeg de zure room en de plattekaas toe en meng goed onder elkaar

n   Afwerking

n   Maak eerst een laag met fruit, dan een laag met mascarpone en dan een ronde met (verkruimelde) meringue

n   Herhaal en eindig met de mascarpone door deze mooi in rondes te spuiten

n   Rasp er witte chocolade over

n   Versier nog met meringues

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen