Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen

 

Bereidingstijd : 40 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   3 eetlepels olijfolie

n   3 tenen knoflook, gehakt

n   1 grote ui, heel fijngesnipperd

n   25 gr risottorijst

n   2 theelepels paprikapoeder mild

n   1 envelopje saffraan

n   2 theelepels gedroogde tijm

n   1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt

n   50 ml pastis

n   1 pot visfond (380 ml)

n   12 sint-jakobsschelpen (diepvries), ontdooid

n   2 eetlepels verse peterselieblad  plat

n   grillpan

n   staafmixer of keukenmachine

 

 

Bereiding

n   Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui in 5 minuten op laag vuur glazig

n   Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3 à 4 minuten op laag vuur

n   Pers de sinaasappel uit

n   Schenk het sap en de pastis bij de rijst, laat dit 2 minuten zachtjes sudderen

n   Voeg de visfond, 400 ml water en 1 eetlepel sinaasappelrasp toe

n   Breng op smaak met zout en peper

n   Laat de soep 20 minuten heel zacht koken

n   Dep intussen de Sint-Jakobsschelpen droog met keukenpapier, wrijf ze in met zout en peper

n   Bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze op hoog vuur in 1 à 2 minuten bruin in een hete grillpan

n   Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine

n   Schep hem in warme borden en leg de Sint-Jakobsschelpen erin

n   Garneer met de peterselie

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen