Zeebaars met garnaaltjes, serehsaus, asperges en kervelolie

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1,5 dl kreeftenfond

n   1 dl Noilly Prat (likeur)

n   1 dl witte wijn

n   3 stengels sereh

n   stuk gember

n   1,5 dl room

n   4 zeebaarsfilets

n   12 gamba’s

n   8 witte asperges, geschild

n   boter bosje kervel

n   zout en peper, naar smaak

 

 

 

Bereiding

n   Breng de kreeftenfond met Noilly Prat, witte wijn, fijngesneden sereh en gember aan de kook en laat het geheel wat inkoken

n   Voeg dan de room toe

n   Breng weer aan de kook en laat inkoken tot een dikkere saus

n   Zeef de saus en houd warm

n   Breng de asperges met boter in koud water aan de kook

n   Laat nog een minuut doorkoken, draai het vuur uit en laat rusten

n   Na een half uur zijn de asperges precies goed

n   Breng de vis op smaak met zout en peper

n   Bak de zeebaars op de huid in wat olijfolie, ongeveer 4 ŕ 6 minuten, en laat even rusten in een oven van 100°C

n   Bak de gamba’s in wat olijfolie net gaar

n   Meng de kervel met olijfolie, laat even rusten en zeef dan

n   Serveer de zeebaars, gamba's en asperges met de serehsaus en kervelolie

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen