Zeebaars met garnaaltjes, serehsaus, asperges en
kervelolie |
Ingrediënten (4 pers) n 1,5 dl kreeftenfond n 1 dl Noilly
Prat (likeur) n 1 dl witte wijn n 3 stengels sereh n stuk gember n 1,5 dl room n 4 zeebaarsfilets n 12 gamba’s n 8 witte asperges, geschild n boter bosje kervel n zout en peper, naar smaak |
|
Bereiding
n Breng de kreeftenfond met Noilly Prat, witte wijn, fijngesneden sereh en gember aan
de kook en laat het geheel wat inkoken
n Voeg dan de room toe
n Breng weer aan de kook en laat inkoken tot een dikkere
saus
n Zeef de saus en houd warm
n Breng de asperges met boter in koud water
aan de kook
n Laat nog een minuut doorkoken, draai het
vuur uit en laat rusten
n Na een half uur zijn de asperges precies
goed
n Breng de vis op smaak met zout en peper
n Bak de zeebaars op de huid in wat
olijfolie, ongeveer 4 ŕ 6 minuten, en laat even rusten in een oven van 100°C
n Bak de gamba’s in wat olijfolie net gaar
n Meng de kervel met olijfolie, laat even
rusten en zeef dan
n Serveer de zeebaars, gamba's en asperges
met de serehsaus en kervelolie