Ravioli met spinazie, duxelles van champignons en kreeftenschuim

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1 blik kreeftenbisque

n   303 ml room

n   1 snuifje kerriepoeder

n   400 gr verse bladspinazie

n   1 sjalot

n   2 eetlepels  olijfolie

n   12 witte champignons

n   4 lasagnevellent

 

 

Ravioli met spinazie, duxelles van champignons en kreeftenschuim

 

Bereiding

n   Giet de kreeftenbisque in een pan

n   Voeg de room en de kerrie toe

n   Laat inkoken met 1/3

n   Was de spinazie en laat uitlekken

n   Verhit 1 eetlepel olijfolie in een sauteerpan en voeg de spinazie toe

n   Kruid met peper en zout

n   Laat de spinazie slinken

n   Haal de pan van het vuur en hak de spinazie grof

n   Hou opzij

n   Hak de champignons fijn met een mes

n   Pel de sjalot en snipper fijn

n   Fruit in een pan met 1 eetlepel olijfolie

n   Voeg de champignons toe, meng door elkaar en laat 3 à 4 minuten stoven op laag vuur tot al het vocht van de champignons is ingekookt

n   Kruid deze duxelles met peper en zout

n   Breng een sauteerpan met water aan de kook

n   Kook de lasagnevellen 4 minuten, giet af en snij elk vel in twee mooie vierkanten

n   Stel de ravioli als volgt samen: leg eerst een lasagnevel op de borden, dan een laag duxelles, een bedje spinazie en werk af met een vel lasagne

n   Mix de kreeftensaus op, zodat ze schuimt

n   Schep er het schuim af en lepel dit voorzichtig rond de ravioli

n   Serveer meteen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen